Astăzi vom încerca să răspundem la întrebarea: Dacă dețin un VPS, ce panoul de administrare pot folosi pentru a mă ajuta în administrarea acestuia?
Într-un articol din aprilie, voi vorbi mai pe larg despre diferențele dintre găzduire shared, VPS, server dedicat și cloud. Până atunci, ca și o mică introducere, găzduirea shared este ideală pentru început, pentru site-uri aflate la început de drum. Dar ce mă fac atunci când treaba mergem în direcția care trebuie și numărul de vizite și vizitatori începe să crească?! Răspunsul este faptul că trebuie să mă gândesc la o găzduire ceva mai dedicată, care să îmi resurse dedicate doar mie.
Cele mai ieftine VPS-uri sunt cele unmanaged, adică cele pe care voi le administrați singuri. De ce? Pentru că cel mai mult de fapt costă administrarea. Sunt oameni care trebuie să ofere suport 24 din 24 și care să aibă toate cunoștiințele necesare pentru a putea răspunde la orice întrebare venită din partea ta. Treaba asta costă. De aceea, dacă doriți un VPS managed, care să fie administrat de providerul dvs. de hosting, va trebui să scoateți o sumă consistentă din buzunar. În general, raportul este de 3:1 între managed și unmanaged. Cu alte cuvinte, găzduirea managed este de 3 ori mai scumpă decât cea unmanaged.
Acum, personal, vă sfătuiesc să vă băgați puțin nasul și să încercați să vă administrați singuri VPS-ul, cu ajutorul unui panou de administrare. De ce? Pentru că lucrurile nu sunt atât de dificile precum par. Și un panou de administrare, va fi o unealtă care vă va fi de real ajutor.
Revenind la panouri de administrare, unele dintre ele sunt gratuite, altele costă. Am lucrat cu foarte multe panouri de administrare, nu voi face acum o comparație între ele, pentru că sunt multe de spus aici, o să vă spun doar care este recomandarea mea: DirectAdmin. Un panou de administare din categoria celor comerciale. O licență personală, cu un cont și 10 domenii, costă 2 $ / lună sau 24 $ / an. O sumă modică. Repet, licența vă va permite un număr maxim de 10 domenii pe care le puteți administra folosind această soluție.
De ce recomand DirectAdmin? Pentru că are o interfață prietenoasă, pentru că poți face rapid upgrade la versiunea de MySQL, PHP, fără a vea cunoștiințe de Linux și de administrarea serverelor. Apoi, puteți să vă configurați o căsuța de email sau un certificat SSL în câțiva pași, dând doar câteva click-uri. Perfect pentru oamenii care nu se pricep! În plus, documentația există și este ceea ce trebuie.
Cum instalez DirectAdmin?
Pasul 1: Descărcați un script de setup de pe site-ul oficial:
wget https://www.directadmin.com/setup.sh
[Opțional] Pasul 2: Dacă pe serverul dvs. aveți instalat Centos ca și sistem de operare și comanda wget nu există, atunci va trebui să instalați wget:
yum install wget
Pasul 3: După ce ați descărcat scriptul, va trebui să acordați permisiuni pentru rularea acestuia:
chmod +x setup.sh
Pasul 4: Rulați scriptul de setup și așteptați până când instalarea se finalizează:
./setup.sh auto
Pasul 5: Gata. Acum ar trebui să puteți accesa panoul de administrare. Adresa URL este: http://ADRESA_IP_VPS:2222.
Cam asta ar fi pentru astăzi. Promit să revin cu alte articole despre DirectAdmin și cum putem să ne adăugăm și configurăm propriul domeniu. Zi bună să aveți!