Hero Image
Everything is about attitude

Just a Personal Blog

Hi. This is Mihai Surdeanu, a passionate software developer. Pleased to meet you. This is my personal blog. Please let me know if you enjoy it!

ArrayList vs LinkedList

ArrayList vs LinkedList

Salutare,

Astăzi vom compara două dintre cele mai populare implementări de liste în Java: ArrayList vs LinkedList. Vom evidenția o serie de asemănări și deosebiri între cele două implementări. În plus, vom studia și modul în care datele sunt organizate în memorie pentru fiecare din cele două tipuri.

31st Jan 2022 - Mihai Surdeanu
Algoritm pentru determinarea celui mai sigur loc pentru a viziona un film pe timp de Covid

Algoritm pentru determinarea celui mai sigur loc pentru a viziona un film pe timp de Covid

Dragilor,

Revin astăzi cu o nouă problemă, de actualitate pentru vremurile în care trăim noi acum. Să zicem să vreau să mă duc la cinematograf, în vreme de pandemie, pentru a viziona un film și am bilet pe un anumit rând. Nu aș vrea totuși să stau pe locul care mi s-a oferit, ci aș vrea să îmi determin singur locul pe rând unde aș vrea să stau în așa fel încât să fie cât mai safe pentru mine. Ce înseamnă cât mai safe pentru mine, înseamnă să stau cât mai departe de cineva atât în partea stangă cât și în partea dreaptă.

17th Jan 2022 - Mihai Surdeanu
Java - Cum detectăm că o listă de string-uri conține duplicate

Java - Cum detectăm că o listă de string-uri conține duplicate

Salutare,

Să spunem că ai o aplicație care primește o serie de mesage, identificate printr-un ID unic. Chiar dacă nu ar trebui să primească același mesaj de două ori, din varii motive, acest lucru se întâmplă. Din acest motiv, ne propunem să scriem un mic algoritm prin care să detectăm faptul că în această listă de mesaje primite într-o azi avem cel puțin un duplicat. Nu ne interesează care este mesajul în cauză.

15th Jan 2022 - Mihai Surdeanu