Hero Image
- Mihai Surdeanu

Top 9 taverne din Thassos – Grecia

Astăzi îți prezentăm 9 dintre cele mai interesante taverne din Thassos, Grecia, care ne-a generat o experiență plăcută în vacanțele pe care le-am avut. Repet. Toate restaurantele prezentate sunt testate de noi, dar asta nu înseamnă cu dvs. veți avea în mod garantat o experiență la fel de pozitivă.

Înainte de a le prezenta, vă invităm să ne scrieți și voi, prin intermediul comentariilor dacă aveți recomandări de terase sau taverne din Thassos, pe care le puteți recomanda și altor cititori. Vorbim doar de Thassos azi…

Locul 9: Ambrosia (Limenas)

Aici am întâlnit un ospătar român cu care am avut o discuție de mai multe minute legate de situația din Thassos. În momentul în care primești nota, primește și un card de fidelitate pe care îl poți folosi pentru următoarele dăți, pentru a primi un discount de 5%. Interesant zic eu. ambrosia_1

Locul 8: Pefka (Skala Potamia)

Au niște platouri cu pește și fructe de mare la prețuri foarte bune. Asta ca punct forte. Pe de alte parte, noi am avut o experiență total neplăcută cu albinele (sau viespile) din zonă. Cu copii la masă e foarte greu să mănânci ceva…

Locul 7: Bethel – Old Tavern (Maries)

Vă spun din capul locului că am fost puțin îngăduitori cu acestă tavernă. Nu este de locul 7, dar am inclus-o totuși pentru faptul că ne-a plăcut foarte mult de proprietarii acesteia. Doi bătrânei simpatici. El ospătar, ea bucătar.

Inițial, am vrut să stăm la această tavernă doar că servim o băutură. În final, am comandat și niște sărmăluțe în foi de viță cu orez, asta după ce le-am văzut în bucătărie. Geniale!

Locul 6: Stelios (Theologos)

Fiind în centrul insulei, nu au pește. Dar chiar și așa merită cel puțin o încercare. Noi am fost de mai multe ori în Theologos și am mâncat aici de cel puțin 2 ori. Ce trebuie să încercați de la ei? Miel sau ied rotisat. Genial! Aveți grijă… Porțiile sunt foarte mari. Terasă exterioară arată foarte bine și locația este o oază perfectă de răcoare, fiind multă umbră. stelios_1

Locul 5: Kleoniki Yatrou (Theologos)

Dacă am pus Stelios, nu aveam cum să nu menționez și taverna Yatrou. Recomandarea este tot pentru miel rotisat, totuși este în față tavernei Stelios pentru simplul motiv că prețurile sunt unele dintre cele mai mici din întreg Thassos-ul.

Locul 4: Coralli Fish (Skala Marion)

Prețurile sunt destul de piperate față de alte locații și porțiile nu sunt foarte mari. Dar mai bine puțin și bun, decât mult și prost. Ce trebuie să încercați aici? Calamar! E delicios…

Locul 3: Pyrofani (Tripiti Beach)

Meniul nu este foarte bogat. Servirea ok. La fel și prețurile. Mâncarea încercată de noi a fost delicioasă. Terasă exterioară arată foarte bine, dar spațiul interior lasă puțin de dorit. La fel si la toaletă.

Am pus locația pe locul 3, mai mult pentru view și pentru faptul că lângă tavernă este și o mică plajă foarte cochetă. Merită să stai 2-3 ore la plajă aici.

Locul 2: Maestrale (Limenaria)

Iată că era timpul și pentru Limenaria. Finally! Restaurant cu specific italian… Merită? Sigur. Mâncare bună, view bun, servire ok. Recomand cu căldură pastele cu fructe de mare, o combinație perfectă între stilul italian și cel grecesc.

Locul 1: Krambousa (Skala Potamia)

Taverna am descoperit-o întâmplător, dar de fiecare dată când am trecut prin zona Golden Beach sau am fost cazați în Skala Potamia, am vizitat această tavernă. Mâncarea este foarte bună, servirea ireproșabilă și desertul din partea casei delicios. Taverna stă bine și la capitolul prima impresie, meniul arătând foarte frumos. Întotdeauna au pește proaspăt și cel mai mult îmi place faptul că sunt deschiși la personalizare și în a-ți explica ce și cum. Porții sunt mari și prețul destul de accesibil. krambousa_1

Other Related Posts:

Grecia, în vreme de pandemie

Grecia, în vreme de pandemie

Salutare dragilor! Nu am mai scris de mult un articol pe blog. Iată că a venit vremea să scriu unul, asta după o bine meritată vacanță în Grecia. Totul a durat doar o săptămână de zile. Spun doar o săptămână de zile, pentru că nu mi-am permis mai mult. Mi-aș fi dorit să fie ceva mai mult, dar din păcate pentru moment doar atât a fost să fie.

27th Jun 2021 - Mihai Surdeanu
Top 7 limbaje de programare în 2020

Top 7 limbaje de programare în 2020

Vă salut din nou. Astăzi vom vorbi puțin despre topul primelor 7 limbaje de programare din perspectiva numărul de joburi deschise pe platforma indeed.com. Teoretic, cu cât se caută mai multe joburi pentru un anumit limbaj de programare, cu atât limbajul respectiv înseamnă că este mai utilizat în cadrul companiilor. Acest lucru ne permite să observăm ce perspective poți avea cu limbajul respectiv.

24th Sep 2020 - Mihai Surdeanu