Hero Image
- Mihai Surdeanu

Cu și despre parole

Acest articol este despre ce software folosesc eu pentru stocarea parolelor. Până acum ceva timp, foloseam 2-3 parole generice pentru toate conturile și le prioritizam în funcție de importanța contului. Nu prea e bine...

De ceva timp lucrurile s-au schimbat și am început să folosesc tool-uri ceva mai avansate. De aceea, aș vrea să împărtășesc cu voi soluția mea, poate veți alege acest tool. Să nu mai pierdem mult timp… Este vorba de KeePass. Toate parolele dvs. vor fi stocate într-un fișier de disk, care va fi criptat cu o parola de tip master, pe care o puteți seta. În acest fel, de fiecare dată când va trebui să accesați fișierul cu parole, va trebui să specificați parola master. Apoi, dacă aceasta este corectă, puteți vedea toate celelalte parole. Nice, nu?

Bun și acum vă întrebați poate ce vom face dacă fișierul se corupe sau îl ștergem din greșeală? Răspunsul este cât se poate de simplu. Ar fi bine să îl aveți sincronizat cu o versiunea din cloud (asta dacă aveți OneDrive) sau cu o versiune de pe prioriul NAS - Network Attached Storage. Deoarece dețin un NAS, prefer această variantă.

Dar ce este un NAS – Network Attached Storage? Răspunsul îl veți găsi în unul din următoarele articole ce vor fi publicate pe blog. 😛

Other Related Posts:

Locuri de vizitat în Bucovina

Locuri de vizitat în Bucovina

Anul trecut am fost pe meleagurile Bucovinei și am rămas plăcut surprins. Am fost împreună cu prietena mea. Ne-a plăcut foarte mult, experiența fiind una foarte frumoasă, comparabilă cu cea pe care am trăit-o atunci când am fost prima oară în Maramureș.

7th Mar 2020 - Mihai Surdeanu