Hero Image
- Mihai Surdeanu

9 aplicații (servicii) mobile pe care trebuie să le ai cu tine în vacanță

Dragilor,

Astăzi doresc să vă prezint câteva aplicații pe care le consider utile de luat în vacanță. În secolul 21 aproape toată lumea are și folosește un smartphone, motiv pentru care m-am decis să vă aduc la cunoștiință o serie de aplicații pe care le puteți folosi pentru a avea o vacanță așa cum vă doriți.

Iată lista mea:

1: Google Maps - Free

Sunt sigur că ați auzit de Google Maps și probabil ați și folosit. De ce e utilă aplicația? În primul rând pentru că îți oferă locația curentă, nemaifiind nevoit să umbli cu hărți sau alte documente printate la tine. În al doilea rând, pornind de la locația curentă, poți seta o destinație și poți afla ce variante ai pentru a ajunge acolo: dacă alegi să mergi pe jos vei afla cam cât timp urmează să faci; dacă cauți mijloc de transport în comun, atunci ți se sugerează rutele cele mai bune. În al treilea rând, poți căuta rapid câteva puncte de interes din apropierea ta. Nu se știe când te răzbește foamea sau vrei să cauți un outlet, sau un alt magazin prin zonă pentru a face shopping. În plus, faptul că hărțile pot fi descărcate offline reprezintă un plus, pentru că vei salva mai multe date mobile atunci când folosești aplicația.

De multe ori, înainte de a pleca într-o vacanță, nu ne facem planurile ca la carte și ajungem să căutăm anumite restaurante direct la fața locului. Folosind Google Maps, căutăm un anumit tip de restaurant aflat în apropierea noastră și de un anumit buget ($, $$, $$$). Bineînțeles, înainte de a face selecția ne uităm și la review-uri – atât la numărul acestora (cantitate) cât și la calitatea acestora – cât mai bune. Aplicația este disponibilă atât pe Android, cât și pe iOS.

Am încercat la un moment dat să folosesc și TripAdvisor pentru căutarea restaurantelor, dar nu a fost chiar un succes. Procesul de căutare mi s-a părut mai greoi. Tu poți experimenta…

2: Google Translate - Free

Pe locul 2, tot de la Google, ar fi în opinia mea Google Translate. La ce vă va fi utilă? Răspunsul este cât se poate de simplu. Vă veți putea înțelege cu gazda sau cu orice alt localnic care nu știe română sau engleză. Acum ceva timp, s-a întâmplat de să rezervăm prin Airbnb un apartament în Germania, iar gazda noastră să nu cunoască limba engleză (doar franceză și germană). Cum noi eram afoni cu franceza și germana, am fost nevoiți să apelăm la Google Translate pentru a ne putea înțelege.

3: WiFi Finder - Free

De multe ori vrem să minizăm consumul de date mobile în roaming și dorim să folosim Wi-Fi pentru a face căutări sau a trimite poze prietenilor noștri pe diverse medii de socializare. De aceea, această aplicație te va ajuta să descoperi locațiile unde există Wi-Fi la care te poți conecta gratuit. Aplicația este disponibilă atât pentru utilizatorii Android, cât și pe cei cu iOS.

4: Google Trips - Free

Alegerea perfectă a unui călător organizat, care dorește să afle cât mai multe lucruri despre obiectivele turistice pe care le vizitează. Google Trips îți adună la un loc toate documentele și rezervările, îți povestește despre obiectivele tale, te ajuta cu orientarea și nu în ultimul rând îți face recomandări turistice. Aplicația este disponibilă atât pe Android, cât și pe iOS.

5: TripIt - Freemium

TripIt este unealta potrivită pentru organizarea unui itinerariu. De asemenea, este și un tool perfect pentru monitorizare și alerting. Te ajută să nu uiți să faci checkin-ul sau chiar îți spune dacă zborul are întârziere sau a fost anulat. O subscripție pe an costă aproximativ 49$.

6: City Mapper - Free

City Mapper este o aplicație ce activează în același segment cu Google Maps, dar care fiind mai complexă te poate ajuta mai mult în anumite situații. Aplicația este foarte utilă atunci când vrei să fii foarte comod și vrei să fii anunțat atunci când rebuie să cobori din autobuz, spre exemplu.

7: TravelSpend - Free

TravelSpend te ajută să urmărești toate cheltuielile pe care le-ai făcut în vacanță și să îți administrezi bugetul. Foarte utilă dacă te știi o persoană care nu cheltuie chibzuit și care este pasibilă să nu rămână cu niciun ban în buzunar după primele zile din vacanță. Aplicația este disponibilă atât pe Android cât și pe iOS.

8: Split wise - Free

În cazul în care pleci în vacanță în grup, inevitabil vei avea nevoie de o aplicație prin care să administrezi cheltuielile, mai precis o aplicație prin care să notezi ce a plătit fiecare membru din grup pentru ca în final, să știți cum să împărțiți banii. Aplicația este utilă mai ales pentru oamenii care călătoresc într-un grup mai mare și este disponibilă atât pe Android, cât și pe iOS.

9: Live Trekker - Free

Pentru a știi pe unde te-ai plimbat în vacanță sau chiar câteva detalii despre itinerariul tău (număr de kilometri parcurși, viteza medie, etc.) te invităm să instalezi această aplicație.

Care sunt în opinia ta cele mai utile 9 aplicații sau servicii pe care trebuie să le ai cu tine în vacanță?