Hero Image
- Mihai Surdeanu

De unde pot achiziționa un domeniu .ro la un preț competitiv?

Primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când dorești să începi incursiunea ta în mediul online este să îți achiziționezi un domeniu RO. Există și un mic dar aici. Domeniul RO este indicat pentru cei care, în general, scriu în limba română. Dacă majoritatea articolelor tale vor fi în engleză, spre exemplu, nu îți recomand extensia RO. Poți încerca NET, ORG, COM, etc.

Înainte de a înregistra un nou domeniu, va trebui să te gândești puțin la numele acestuia. Sunt foarte multe recomandări cu privire la numele acestuia. De ce este foarte greu să alegem un nume de domeniu? Răspunsul este cât se poate de simplu. Cele mai bune practici recomandă un nume scurt (format din puține caractere) și totodată un nume care să descrie cât mai bine activitatea pe care o vei urma. Cu alte cuvinte, va trebui să reflectezi puțin mai mult asupra lucrului pe care vrei să îl faci, pentru că orice răzgândire are de obicei un impact și asupra numelui domeniului.

După ce ai reflectat suficient de bine asupra a ceea ce vrei să faci în mediul online (aș recomanda minim o săptămână), aș vrea să îți aduc la cunoștiință faptul că un domeniu numai poate fi cumpărat pe viață, așa cum se putea întâmpla acum mai mulți ani. De ceva timp, acestea pot fi închiriate pe o perioadă între 1 și 10 ani, cu mențiunea că după expirarea perioadei de închiriere, beneficiezi de prioritatea la reînnoirea contractului. Asta dacă vrei să continui în mediul online...

Entitatea din România care se ocupă cu elibererea domenilor RO este ROTLD. Acum, probabil că ați paria pe faptul că ei au cele mai bune prețuri pentru închirierea unui domeniu. Suprinzător, lucrurile nu stau chiar așa. Ei lucrează cu o serie de parteneri (care sunt prezenți pe pagina lor) și care au prețuri și mai bune. Nu toți, ce-i drept.

Cu alte cuvinte, vă sfătuiesc să intrați pe pagina partenerilor ROTLD, să petreceți 10 - 15 minute și să faceți o comparație între mai mulți parteneri și să alegeți până la urmă ceea ce vă convine cel mai mult. O ultimă mențiune aș mai avea: toți sunt parteneri de încredere și platforme care nu vă vor oferi nicio țeapă...

Tu de unde ți-ai achiziționat domeniul tău RO?

Other Related Posts: