Mihai Surdeanu

Servicii web

Dorești și tu să îți deschizi un blog? Sună bine. Te pot ajuta să îți duci planul la bun sfârșit. Îți voi oferi unele dintre cele mai bune servicii de consultanță și mentenanță existente pe piață, totul la un preț cât se poate de accesibil.

Înainte de a-ți prezenta oferta, aș vrea să menționez faptul că ofer atât servicii de consultanță cât și servicii de hosting pentru platforma ta WordPress. Foarte important de subliniat este faptul că momentan doar bloguri bazate pe platforma WordPress sunt acceptate pentru a fi găzduite pe serverele mele.

Prin intermediul serviciului Setup, te voi ajuta să îți înregistrezi un domeniu web, să îți instalezi o instanță de WordPress și să pregătești platforma pentru a putea începe incursiunea. Dacă ai deja puțină experiență și deții deja un blog, te pot ajuta cu alte sfaturi sau idei.

Celălalt pachet – WordPress Hosting – îți oferă găzduirea web de care vei avea nevoie ca serviciile tale să fie online tot timpul. Tabelul de mai jos, vine cu mai multe informații pentru fiecare plan în parte:

Setup
(400 RON / domeniu)
WordPress Hosting
(200 RON / an)
Consultanță în achiziționarea unui domeniu și a unui pachet de găzduire web
Consultanță în migrarea sau instalarea de la 0 unui blog bazat pe platforma WordPress

Consultanță în domeniul asigurării securității viitoarei tale platforme
Consultanță în alegerea celor mai bune extensii pentru platforma ta
Consultanță în alegerea unei teme și personalizarea ei (nu include personalizare la nivel de scripting)

Pachetul include cel puțin 6 ore de convorbiri telefonice / Skype sau Zoom
3 GB spațiu pe disk (SSD)
300 GB bandwidth / lună @ 1 GB/s

OpenLiteSpeed + Accelerare WordPress gratuită + Redis (object caching) + extensie Phalcon

2 domenii permise
5 subdomenii permise
3 baza de date MySQL (5.7.x)

PHP 7.[2|3|4].x
SSL – Let’s encrypt oferit gratuit
Backup zilnic și automatizat (Amazon S3)

99.5% uptime garantat / lună

Serverele se află în extermitatea nord-vestică a României, mai precis în Cluj-Napoca. Acestea au fost achiziționate prin intermediul platformei IntoVPS. Mai multe detalii legate de infrastructură puteți găsi pe site-ul providerului sau contactându-mă.

Serverul peste care va rula blogul tău este bazat pe OpenLiteSpeed, varianta open source a arhicunoscutului web server LiteSpeed. Pe pagina de aici veți găsi o scurtă comparație dintre cele două versiuni. OpenLiteSpeed oferă în mod implicit și accelerare WordPress prin pluginul de caching pe care îl puteți descărca gratuit. Tot pe pagina lor oficială, veți regăsi și un tabel prin care sunt comparate mai multe pluginuri de caching pentru WordPress. În plus, tot pentru object caching, dar de această dată ceva și mai avansat, îți voi pune la dispoziție și o instanță de Redis.

Ca să nu apară alte discuții, versiunile PHP suportate sunt 7.3, 7.4 și 8.0. WordPress ne recomandă versiunea 7.4 sau mai nouă. Ca și bază de date, momentan doar varianta MySQL (versiunea 5.7) este disponibilă.

Partea de backup este foarte importantă, motiv pentru care în acest caz recomand un plugin WordPress care să se ocupe zilnic de acest task. Atât fișierele cât și o copie a bazei de date pot fi salvate în cloud.

Orice tip de modificare pe server, care generează downtime este anunțată cu cel puțin 3 zile înainte, pe pagina de status a serverelor. În plus, aceste lucrări de mentenanță vor avea loc în cursul weekendului, în ziua de sâmbătă sau duminică, în intervalul orar 00:00 – 06:00 (ora României).

În cazul în care te interesează unul din serviciile de mai sus, te invit să mă contactezi prin intermediul paginii de contact. Mulțumesc frumos!

Arhive

Arhiva personală