Mihai Surdeanu
Condiții de utilizare

Condiții de utilizare


Ultima actualizare a paginii a avut loc în ziua de 29 mai 2020.


Prin vizitarea și utilizarea platformei online mihaisurdeanu.ro (denumit în continuare “blog”), utilizatorii sunt de acord cu toate condițiile impuse. Dacă nu sunteţi de acord cu acestea, vă rugăm să nu mai vizitați blogul de față.

1. Condiții generale de utilizare

Administratorul acestui blog are dreptul de a modifica în orice moment condiţiile impuse, fără a fi necesară notificarea prealabilă a autorilor şi / sau utilizatorilor. După publicarea pe acest blog a termenilor şi a condiţiilor modificate, acestea intră automat în aplicare. Prin urmare, vă recomand să revedeţi periodic această pagină.

Nu este permisă înregistrarea unui cont de utilizator pe platforma online mihaisurdeanu.ro.

1.1. Condiții de utilizare a funcției de comentare

Publicarea comentariilor la un articol implică automat garanţia că autorii sunt titularii tuturor drepturilor de autor asupra conţinutului, precum şi / sau că au obţinut consimţământul necesar postării acestora pe prezentul site de la titularii drepturilor. În plus, prin postarea conţinutului şi a comentariilor pe acest blog fiecare dintre utilizatorii platformei întelege şi acceptă că este singurul responsabil şi va despăgubi blogul sau pe administratorul acestuia pentru orice prejudiciu adus de acţiunile sale.

Administratorul blogului va înlătura orice conţinut sau comentariu care încalcă drepturilor de proprietate intelectuală ale altor persoane sau entități. În plus, acesta îşi rezervă dreptul de a înlătura orice conţinut sau comentariu fără o notificare prealabilă a autorului.

1.2. Condiții de abonare la canalul de știri

În momentul abonării la fluxul de știri de pe platforma, adresa de e-mail specificată va fi păstrată într-o bază de date și va fi refolosită de fiecare dată când un nou articol este scris pentru a notifica abonatul. Adresa de e-mail nu va fi folosită pentru spam, sau pentru a trimite email-uri ce nu au legătură cu platforma de față. Mai mult decât atât, abonatul are posibilitatea de a se dezabona oricând de la newsletter, folosind legătura din email.

1.3. Condiții de utilizare a paginii de servicii

Pentru pagina de servicii, utilizatorul va trebui să specifice și un număr de telefon pe care administratorul îl va folosi să îl contacteze telefonic pentru o discuție mai amănunțită. Această informație nu va fi stocată în nicio bază de date, ci doar va fi trimisă prin email, criptat, către adresa de e-mail a administratorului platformei. În cazul în care nu se dorește specificarea numărului de telefon, atunci se poate completa câmpul cu valoare implicită – “-” (fără ghilimele). Această informație este utilă doar pentru a stabili o conexiune telefonică, de obicei mai rapidă. Dacă nu se dorește specificarea numărului de telefon, nu este nicio problemă, pentru că poate folosi adresa de email pentru a stabili conexiunea între cele două entități.

2. Informații despre conținutul media și legăturile din articole

Articolele publicate pe platformă pot conține trimiteri (prin link-uri) către site-uri ale companiilor ce fac subiectul articolelor sau către site-urile gestionate de alte persoane fizice. Astfel de trimiteri sunt prezentate numai cu scop informativ, administratorul site-ului nefăcându-se responsabil pentru conținutul sau securitatea informațiilor cu caracter personal colectate de către site-urile în cauză.

De asemenea, în articolele publicate pe acest site se pot găsi trimiteri de tip link specifice programelor de marketing afiliat, trimiteri ce se încadrează acelorași reguli ca și trimiterile de tip link fără caracter comercial. Prin accesarea acestora, vizitatorii site-ului nu sunt taxați în plus dacă finalizează comenzi de servicii de pe site-urile comercianților promovați. În urma conversiilor făcute, administratorul site-ului primește un comision plătit de comerciant, nu de către vizitatorii care au finalizat comenzi.

Conținutul informativ prezentat prin intermediul acestor trimiteri este posibil să sufere transformări într-o perioadă scurtă de timp. Din acest motiv, în toate ponturile de vacanță prezente pe site, există o notă informativă prin care se specifică în clar că după trecerea unui interval de 6 ore, este probabil ca majoritatea ponturilor evidențiate să fie deja expirate. În funcție de numărul de rezervări realizate, este posibil ca prețurile prezentate să varieze de la minut la minut.

În ceea ce privește conținutul media prezent pe acest blog, referindu-mă aici mai mult la imaginile atașate, acestea provin fie din surse proprii și eligible pentru drepturi de autor, fie de pe platforma Pixabay, unde sunt disponibile în mod gratuit, neexistând nicio restricție în distribuția lor. Aproape toate imaginile caracteristice articolelor de pe platformă provin de pe platforma Pixabay. Țin pe această cale să le mulțumesc autorilor!

3. Condiții legate de concretizarea unui pont de vacanță

Rezervarea unui pont de vacanță nu se poate realiza direct prin intermediul acestei platforme online. Blogul de față își propune doar să evidențieze câteva variante de perioade și destinații, pe care autorii le consideră a fi bune de concretizat într-o vacanță. Această părere este una strict subiectivă.

Pentru rezervarea propriu zisă va trebui să accesați un alt site online. În momentul în care ați accesat platforma respectivă, vă recomand să citiți cu atenție toate noile condiții de utilizare. Din momentul părăsirii site-ului mihaisurdeanu.ro, acest blog este absolvit de orice temei legal pentru o eventuală problemă.

4. Condiții de călătorie și informații utile pentru călătorii

Platforma prezintă și două pagini separate pentru condițiile de călătorie și oferirea unor informații utile pentru efectuarea uneia. Informațiile de pe prima pagina sunt preluate de pe pagina Ministerului de Externe al României. Sunt informații cu drept de autor, motiv pentru care există o notă de copyright în subsolul paginii și textul nu este nici preluat integral. În ceea ce privește cea de a două pagină, informațiile sunt preluate de pe o altă platformă ce permite redistribuirea ei. În al doilea caz, informația este tradusă din limba engleză în limba română, fiind destinată exclusiv publicului vorbitor de limbă română.

5. Drepturi de autor

Pe lângă numeroasele ponturi de vacanță, blogul expune și o serie de articole, proprietate personală a autorului. Dacă nu se specifică în mod implicit sursa unui articol, atunci acel articol intră sub incidența drepturilor de autor ale celui care deține acest blog. Pentru a evidenția și mai bine acest lucru, este foarte probabil ca o serie de articole să prezinte în mod explicit în subsolul lor și faptul că intră sub incidența copyright-ului.

Aceste articole nu pot fi reproduse și republicate în totalitate fără permisiunea scrisă a deținătorului acestei platforme. Dacă se dorește citarea unei părți din articol, atunci se poate face și fără permisiunea scrisă a deținătorului, dacă în citat nu sunt mai mult de 512 caractere (fără spații) și dacă există și un link către sursa citării. În plus, citarea este permisă atâta timp cât nu este alterat conținutul prezentat.

În cazul în care se observă încălcarea drepturilor de autor, deținătorul acestui blog este îndreptățit să apeleze la instituțiile abilitate pentru a rezolva cauza.

6. Publicitate și colaborări

O parte din veniturile acestei platforme online sunt reprezentate de articolele publicitare. Aceste articole nu exprimă voința autorului și părerea lui subiectivă. Din acest motiv, materialul de acest gen duce de cele mai multe ori în eroare publicul.

Pentru a preveni tot felul de neplăceri cauzate de aceste neajunsuri, toate articolele publicitare vor avea în titlul lor, între paranteze drepte, litera P. Un simplu exmplu de titlu: “(P) Iată cele X remedii ale produsului Y”. În acest fel, se va face o delimitare clară între articolele plătite de alte entități externe și cele organice.

Autorul nu permite publicarea niciunui advertorial care să nu aibă marcajul – P (între paranteze rotunde) în titlu!

Tot din nevoia de protejare a utilizatorilor acestei platforme, colaborările sunt limitate în funcție de domeniul în care activează entitatea terță. Cu alte cuvinte, sunt acceptate doar colaborări ce țin de turism, domeniul IT (tehnologie în general) și domeniul auto. Condițiile unei eventuale colaborări se discută punctual, prin intermediul formularului de contact și a căsuței poștale electronice.

Arhive

Arhiva personală