Mihai Surdeanu

O nouă tehnică de făcut bani pentru samsari

Mai intru din când în când pe Facebook, nu pentru a posta ceva nou pe profilul meu, ci mai mult pentru a vedea ce mai fac ceilalți din jurul meu. Nu am foarte mulți prieteni, dar istoric vorbind am aderat la destul de multe grupuri pe această platformă. În majoritatea cazurilor, această aderare s-a petrecut în timpul anilor de studenție.

Toate bune și frumoase. Acum câteva zile, am observat o nouă tehnică de făcut bani pentru samsari. De fapt nu e o tehnică nouă, pentru că am mai observat-o și anul trecut, tot pe respectivul grup. Atunci nu am scris de ea, acum aș vrea să scriu doar ca să previn eventualele accidente.

Sunt tot felul de samsari care organizează tombole pentru a-și vinde mașina. În cazul de față, un tip vindea un Opel pentru “doar” 2200 de euro. Și ca să vină în ajutorul oamenilor săraci, organiza o tombolă. Prețul unui bilet era de 100 de euro și la 22 de bilete cumpărate, se facea extragerea. Totul pare perfect la prima vedere. Îndemna lumea să dea share. Așa am ajuns și eu să văd anunțului lui, pentru că altcineva i-a dat share pe grupul respectiv, fără ca acel grup să aibă vreo tangență cu idila lui. Revin. Mașina nu arată chiar atât de rău. (Personal vorbind, nu aș cumpăra niciodată o mașină SH care să nu o văd fizic). Problema reală este cu riscul de a-ți lua țeapă. Risc care este destul de mare, de altfel. De ce? Pentru că la cele 22 de bilete, un apropiat poate să cumpere un bilet și cât fac extragerea să zic: prietenul meu a tras lozul câștigător. Simplu, nu?

Mi se pare wow cât de inventivi sunt unii și cât de proști sunt alții. De fiecare dată când mă gândesc la prostie, mă gândesc la lipsa educației. Mă bucur enorm că părinții au investit timpul și banii lor pentru a primi educația necesară. Și probabil o să le rămân dator pe viață!

Haideți să nu mai punem botul la orice. Nimic nu e gratis în lumea asta. Haideți să gândim înainte de a face orice.

La mulți ani, de ziua copilului!

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală