Mihai Surdeanu

Este vaccinarea o soluție?

Vorbesc de contextul actual, de această pandemie care parcă nu se mai termină. Recunosc din capul locului că eu m-am vaccinat. Nu este doar un moft, de a putea călători liber sau de a participa la tot felul de concerte sau evenimente publice.

Pur și simplu am ales să mă vaccinez pentru că vreau să scap cât mai repede de această perioadă. O perioadă în care am trăit cu frică, cu emoții că orice plan pe termen mediu – lung e posibil să fie dat peste cap de un eventual trend ascendent al infectărilor și al restricțiilor. Știu că am fost cobai. Știu că e o luptă comercială imensă pe piața farmaceutică și aici se învert cei mai mulți bani. Știu că nu a putut fi testat vaccinul pe o perioadă mai lungă, 5-10 ani, să vedem ce efecte adverse sunt. Sper ca gestul meu să fie unul care să ajute umanitatea și să dovedească că vaccinarea ajută și cel mai important, să ne recăpătăm viața pe care am avut-o până în februarie 2020.

Matematic, există o mică probabilitate de a muri, din diverse motive, în fiecare zi. Pe de altă parte, sunt convins că fiecare zi trăită în București, îmi scurtează viața cu câteva secunde / minute / ore / whatever. De ce am ales să trăiesc totuși în București? Pentru că am ales o carieră în IT și pentru că în capitală sunt mai multe oportunități. Da, aș putea să lucrez full remote, de oriunde din afara orașelor mari. Dar ce ne facem cu internetul, cu faptul că vrem un mall, un supermarket, vrem să ne vedem cu prietenii noștri. Pe de o parte mi-ar plăcea să îmi cumpăr o casă undeva pe la Valea Doftanei și să respir mereu aer curat. Totuși, ce să fac acolo singur? Cum îmi voi putea crește acolo copii? Accesul la educație este destul de limitat și viața din păcate este o luptă.

Revenind, am ales să mă vaccinez pentru că vreau ca viața mea să revină la normal cât mai repede. Vreau să muncesc, să am o familie, dar vreau și să mă bucur de viață, de călătorii, de spectacole, de prieteni, de socializare. Fiecare luptă pentru familia sa, pentru bunăstarea ei și pentru a putea realiza cât mai multe lucruri în această viață. Prefer să pierd doi ani la bătrănețe și să câștig un an acum, cât mai sunt tânăr și sunt în floarea vârstei.

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală