Mihai Surdeanu

Lucrurile se mișcă și la noi

Lucrurile au început să se miște și noi, la Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 6. În ce sens? Multe din operații se pot efectua online, prin intermediul platformei taxelocale6.ro.

Am avut zilele trecute nevoie de un certificat de atestare fiscală, pe care am putut să îl obțin online în mai puțin de 5 ore. Totul a început prin a-mi face un cont pe platforma conectx.net. La înregistrare, am încărcat și o poză a cărții de identitate. După confirmarea adresei de email, m-a contactat cineva pentru a avea o discuție video de câteva minute, pentru a mă vedea și pentru a-i arăta cartea de identitate în original. După această discuție de maxim 3 minute, profilul a fost marcat ca fiind autentic și am putut să fac prima cerere.

În mod normal, pentru obținerea certificatului de atestare fiscală, trebuie să completezi o cerere tip și durează până la maxim 3 zile lucrătoare să o primești. Online, acest lucru se traduce prin a completa un formular, care la final va genera această cerere completată automat. Simplu și ușor. Apoi, o trimiți către administrație. Vei primi un răspuns în câteva minute dacă ești în timpul unei zile lucrătoare. De obicei durează maxim 30 de minute până se asignează cererea ta către o persoană din departament. Apoi, mai durează maxim 1-2 ore până când cererea este soluționată și vei primi certificatul ca și atașament în aplicație.

Am uitat să precizez faptul că aplicația arată foarte bine și se mișcă foarte bine. Two factor authentication este activat în mod implicit. Așadar, de fiecare dată când te loghezi cu credențialele tale, vei primi un cod pe email, pe care va trebui să-l introduci pentru a verifica și adresa de email. Cred că poți schimba această metodă de autentificare cu un SMS, dar eu cel puțin nu am făcut acest lucru.

Digitalizarea e soluția!

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală