Mihai Surdeanu

I’m back and Covid free

Dragilor,

Nu am mai scris de mult pe blog. Anul care tocmai a trecut a fost unul special. Și nu doar anul trecut, ci și anul care tocmai a sosit. Prima lună din an a trecut extrem de greu, pentru că am avut și eu Covid.

Dacă mă întrebați, acum sunt extrem de fericit că am scăpat. Mă simt eliberat. Parcă nu mai am nicio frică. Recunosc, nu am avut o formă ușoară. Mulțumesc lui Dumnezeu că nu a necesitat spitalizare. Este o boală aparte, cu multiple simptome, ce variază de la o zi la alta.

Totul a pornit într-o zi de vineri seară. Mă uitam la un film pe Netflix. Parcă din neant totul a început cu frisoane și febră mare – 39. Simțeam și o stare generalizată de oboseală, dar nu chiar așa de rea ca la alte gripe. În mintea mea, nu am crezut că e Covid. Am fost sigur că de a doua zi, lucrurile se vor îndrepta. A doua zi, nu am mai avut febră așa de mare, dar a început să apară o tusă seacă și o stare de oboseală mult mai proeminentă. Febra s-a redus de la 39 la puțin peste 37. A mai trecut o zi. Tusea se accentua, gustul nu mai era același, nici mirosul. După câteva zile, mirosul s-a pierdut complet, iar gustul s-a alterat destul de mult. Acesta a fost momentul în care am realizat să e vorba de Covid și că e bine că contactez medicul de familie.

La insistențele medicului de familie, am făcut și testul PCR. A ieșit pozitiv la mai puțin de 24 de ore de la recoltare. În tot acest timp, alte simptome și-au făcut simțită prezența. Am avut diaree, febră aproape o săptămână (puțin peste 37), dureri în gât, stare de oboseală, nas înfundat. Din fericire, am stat tot timpul bine cu saturația de oxigen. Nu am avut dureri în piept.

Cu mână pe inimă vă spun că nu știu de unde am luat. Nu am fost nici la munte, nici la mare, nici la petreceri. Pur și simplu am fost la cumpărături în supermarket, în mall și o dată cu metroul. În rest, doar cu mașina personală. Din acest motiv, vă îndemn să aveți grijă. Nu îndemn la panică. Dacă aveți sub 40 de ani și nicio altă comorbiditate, șanșele de a scăpa cu bine sunt foarte mari. Dacă aș avea putere de decizie în Guvern, aș pune accentul pe oamenii în vârstă. Aceștia trebuie protejați și vaccinați cât mai repede.

Această experiență, m-a făcut să mă gândesc serios la vaccin. Voi face vaccinul atunci când voi avea posibilitatea (sper în următoarele 3 – 6 luni). Recunosc, nu eram convins că vreau să mă vaccinez. Dar virusul ăsta nu este o simplă gripă. Nici nu vreau să mă gândesc cum era dacă aveam o formă severă.

Partea bună este că am scăpat și cel puțin 3 luni voi sta liniștit. În mod normal, ar trebui să am anticorpi. Săptămână viitoare voi face niște analize post-Covid să vedem ce pagube a lăsat și nivelul de anticorpi din organism. Eu sunt optimist. De ce? Pentru că weekendul ăsta am făcut un traseu la munte și nu am avut probleme cu respirația sau cu o oboseală tardivă.

Promit să vă țin la curent… Sper să scăpăm cât mai repede de acestă pandemie!

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

1 comentariu

Arhive

Arhiva personală