Mihai Surdeanu

Adaptor wireless TP-Link Archer T3U Plus

Nevoia de porturi ethernet, m-a forțat să achiziționez un adaptor wireless pentru unitatea desktop pe care o dețin de aproape 6 luni de zile. Așa că am achiziționat un adaptor wiress TP-Link Archer T3U Plus. Jucăria a costat doar 90 de lei.

Principalele avantaje ale acestui adaptor wireless sunt: dual band (2.4 GHz și 5 GHz) și 2 antene externe. Rata de bandă pe 5 GHz în modul 11ac este de maxim 867 Mbps.

Adaptor wireless TP-Link Archer T3U Plus

Înainte de a achiziționa produsul, vă rog să vă asigurați că aveți un port USB 3.0 liber. Dacă aveți doar USB 2.0, vă sfătuiesc să nu achiziționați acest produs pentru că nu veți beneficia pe deplin de el. Mai mult decât atât, să știți că pe sisteme de operare Linux nu veți putea folosi produsul. Doar Windows și Mac.

O dată ce conectați produsul la un port USB 3.0, veți vedea că un led va începe să flicăre. Vă veți putea conecta la orice wireless din proximitatea dvs. Atenție! Vă recomand să instalați și driverul produsului, pentru a beneficia de o viteză de download și upload superioară. În cutie veți găsi un CD cu acesta. Dacă nu aveți o unitate optică pentru a citi CD-uri, atunci veți putea instala driverul de pe site-ul oficial.

În cazul meu, adaptorul este în aceeași cameră cu routerul wireless, la aproximativ 1 metru de acesta. Semnalul este full. Fără driver, am avut o viteză de download de ~ 100 Mbps și de upload de 20 Mbps. Cu driver, lucrurile au stat mult mai bine: viteză de download de aproximativ 400 Mbps și de upload de 220 Mbps. Iată și un printscreen:

Menționez faptul că am internet de la Digi de doar 500 Mbps. Poate dacă aveam de 1000 Mbps, lucrurile stăteau și mai bine.

Te-am convins că cumperi adaptorul? 🙂

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală