Mihai Surdeanu

Mini review Roborock S5 Max

Anul acesta, de Black Friday, am achiziționat un aspirator inteligent Roborock S5 Max. Am fost sceptic de la bun început că nu va avea o putere de aspirare similară cu alte aspiratoare clasice. Și am avut dreptate la acest capitol. Zic eu că este normal. Totuși, l-am luat mai mult ca pe un gadget, o jucărie, care să îmi confirme încă o dată că viitorul este automatizarea.

Aspirator robot Roborock S5 Max

A venit destul de repede. Cred că în aproximativ 2 zile. Bineînțeles că nu am avut prea multă răbdare și în ziua în care a venit, l-am deschis și montat. Montat e mult zis. Instrucțiunile sunt destul de clare.

Însă am întâmpinat o problemă la conectarea aspiratorului la rețeaua WiFi din apartament. De ce? Pentru că se pare că are niște buguri cu niște SSID-uri care conțin caractere speciale. Am fixat problema asta dar încă nu mergea. După câteva minute de căutări, am mai găsit ceva: e recomandat ca parola de la WiFi să fie formată doar din cifre. Așa că am setat o rețea Guest cu o parolă formată doar din cifre și lucrurile au mers imediat.

Gata și conectarea la WiFi. Prima chestie pe care am făcut-o în aplicație a fost că fac upgrade la firmware. Robotul nu venise cu ultima versiune și se pare că în ultima au fost rezolvate o serie de probleme în aceea ce privește algoritmul de scanare și acoperire a camerelor. Aici totul a decurs perfect. Scanarea apartamentului a durat aproximativ 15 minute. În tot acest timp, robotul a construit harta apartamentului pe care mi-a randat-o pe telefon, în aplicație.

Aplicația vine și cu un feature prin care se poate determina automat compartimentarea apartamentului pe camere. Am folosit și eu acest feature. Din păcate la mine nu a mers cum mi-aș fi dorit. Holul mi l-a împărțit în două și o parte din el mi l-a inclus în living. Nu e un capăt de țară pentru că poți face ajustări manuale, direct din aplicație. Asta e și ceea ce am făcut.

În ceea ce privește puterea de aspirare, robotul este ideal pe suprafețe netede – adică pe parchet și gresie. Dacă ai foarte multe covoare în casă (mai ales cu fir lung), nu îl recomand. De ce? Pentru că lasă dâre în urmă. Apoi, mai e o chestie foarte tare pentru parchet. Roboțelul are și un mop. Nu doar aspiră, ci dă și cu mopul. Și aici chiar face treabă. În cazul apartamentului meu, acesta este unul mai modern, în care inclusiv pe hol există parchet.

În concluzie, aspiratorul este ideal pentru parchet și gresie. Îl poți programa în fiecare noapte să facă curat în camerele în care nu dormi (nu de alta dar este destul de gălăgios chiar și pe modul night) și cel puțin în cazul meu, asta e bine. Salvez timp important pe care a-l pot folosi pentru a scrie alte articole pe blog. 🙂

Spor la cumpărat!

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală