Mihai Surdeanu

Rezultatele alegerilor locale

În urma alegerilor locale din acest an, un lucru este cert, sunt din ce în ce mai mulți oameni noi în administrația locală. Alegătorii se pare că s-au săturat să fie conduși de aceeași oameni. Și am mai observat un lucru… În orașele mari, oamenii au consțientizat această nevoie și au votat în consecință.

Sincer să fiu, nu am așteptări prea mari de la cei care au venit. Nu cred că vor face marea cu sarea în 4 ani de mandat. Totuși, aș vrea să văd transparență. Aș vrea să fie deschiși cu alegătorii și să le prezinte situația așa cum este. Cel puțin în București, știu că situația nu e roz. Nu vreau cadouri electorale, vouchere pentru biciclete sau vouchere pentru copii. Ca și alegător, aș vrea ca primarul meu să fie transparent. Asta a promis USR-PLUS. Să vedem dacă se vor ține de cuvânt…

Rezultatele acestor alegeri mi-au mai confirmat încă o dată nivelul de educație al unor oameni din mediul rural. Cum să alegi frate un primar care a murit cu 2 săptămâni înainte de alegeri? Am auzit că făcuse multe lucruri pentru comuna respectivă, dar chiar și așa nu trebuia ales doar pe motiv emoțional. Dacă oamenii care l-au votat aveau măcar o idee despre câți bani se cheltuie pentru a susține un nou val de alegeri, cel mai probabil nu ar fi făcut treaba asta. Dar nu au educația necesară… Aici trebuie lucrat cu adevărat!

Legat de faptul că am avut un singur tur, personal, nu mi se pare o idee rea. Cel puțin am mai economisit câțiva bănuți în visteria țării. Este un an greu, un an în care trebuie să fim mai deștepți și să nu aruncăm cu banii pe fereastră.

Să ne auzim cu bine!

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală