Mihai Surdeanu

GitHub va înlocui branch-ul master cu branch-ul main de la 1 octombrie

Salutare tuturor! Începând cu data de 1 octombrie 2020, GitHub.com va înlocui branch-ul default master cu main. Teoretic, această operațiune trebuia să fie făcută la începutul acestui an, dar în urma valului de critici, iată a procesul a mai întârziat puțin.

De ce master nu este un naming bun în opinia dânșilor? Pentru că ne-ar duce cu ideea la sclavi (master – slave). Rasism?! Mie mi se pare total aiurea. În cazul meu, când aud de master branch, chiar nu mă gândeam la rasism… Și nu e vorba doar de mine, sunt mulți alții ca mine care nu înțeleg de ce era nevoie de această schimbare acum, după mult timp în care lucrurile au mers foarte bine cu noțiunea de branch master.

Partea bună este că de la 1 octombrie doar repository-urile nou create vor fi impactate. Era și culmea să impacteze tot având în vedere că sunt mulți oameni care au propriile scripturi de deployment, scripturi în care numele de master branch este hardcodat.

Doamne ajută!

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală