Mihai Surdeanu

Nu e bine să fii îngâmfat…

Politică. Se apropie alegerile. Domnul Nicușor Dan a declarat astăzi că este dispus să vină la o dezbatare în următoarele zile doar cu doamna Firea. De ce? Pentru că doar ei doi au șanse reale să iasă învingători. Orice vot care împotriva dânsului este inutil.

Mi se pare că e puțin îngâmfat și îmi e tare frică că din toată treaba asta doar el e cel care va pierde. Este oricum o cursă electorală strânsă și are mare nevoie de voturile celor indiciși. S-ar putea ca cei indiciși să se gândească de două ori înainte de a face o alegere.

Personal, îmi plac oamenii care nu fug de responsabilitate, de întrebările incomode alte contracandidaților prin intermediul acestor dezbateri “inutile”. Indecișii sunt acei oameni care s-au săturat de mizeriile din politică, care nu vor să mai voteze pentru că votul lor nu contează, în sensul în care toți sunt o apă și un pământ. Pentru mine, dacă fugi de o dezbatare, înseamnă că îți e frică de un adversar, înseamnă că nu te consideri cel mai bun și atunci nu merită să fii cel mai bun, cel care câștigă alegerile.

Nu știu dacă domnul Nicușor Dan va citi acest articol. Cel mai probabil, nu. Totuși, vreau să îl asigur că nu voi vota cu doamna Firea. De ce? Pentru că nu pot vota PSD-ul în condițiile în care am ieșit în stradă acum ceva timp și am strigat împotriva mizeriilor pe care PSD-ul le susținea. Aici, are dreptate Nicușor Dan. Oamenii care au ieșit în stradă acum ceva timp, nu vor vota PSD-ul.

Problema este că dacă fugi, oamenii acesștia care sunt indiceși, vor fi treziți și vor dori să îți dea o palmă. Cu toate problemele ei, Firea a declarat că este dispusă să vină la o dezbatare cu mai mulți candidați. În plus, Firea, a avut o stimă de sine și în momentul în care Băsescu a făcut niște declarații la persoana ei, a ținut express să îi dea replica fix în aceeași emisiune. Nu a fugit! Ba mai mult, a recunoscut că la anumite capitole nu stă excepțional!

Cu alte cuvinte, ca să nu o mai lungim, îmi e tare frică că cei indeciși vor vota mai mult cu Firea decât cu el și va pierde, așa cum a făcut-o Geoană.

Ne auzim pe 28 septembrie!

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală