Mihai Surdeanu

GDPR-ul și pandemia

Din seria cum mai e pe la terase și restaurante, cei care nu știți deja, înainte de a intra în restaurant sau de a comanda, ești obligat să îți dai numele, numărul de persoane și numărul de telefon. Aceste informații sunt pentru a preveni pandemia, sau mai specific pentru DSP, în cazul în care cineva este depistat cu COVID să se poată introduce automat în carantină și celelalte persoane.

Culmea prostiei este că la anumite restaurante, ți se oferă un caiet pentru a nota tu direct acolo toate aceste detalii. Cu alte cuvinte, ai acces la toate detaliile persoanelor care au fost acolo pe parcursul ultimei zile sau chiar în zilele anterioare.

În cazul meu, am fost la un restaurant mai de cartier, unde acest vid a avut ca și efect descoperirea faptului că un prieten a venit și el la același restaurant cu câteva ore înainte. Am putut să îmi dau seama și cu cine a venit…

Inițiativa nu mi se pare proastă, dar implementarea e foarte slabă. Chiar nu putea guvernul să găsească ceva mai inteligent? Măcar să nu se mai scurgă atâtea informații prin pasarea caietului unor alți clienți… Alo GDPR-ul?!

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

1 comentariu

Arhive

Arhiva personală