Mihai Surdeanu

Vizită la ORL, în vreme de pandemie

De câteva luni încoace mă confrunt cu un nas înfundat aproape în fiecare dimineață. Mi se înfundă nasul pe timpul nopții (de obicei o nară, cea pe partea căreia dorm). Din acest motiv, am fost nevoit să fac mai multe vizite la tot felul de medici ORL-iști.

Mai întâi mi s-a prescris un tratament cu Nasonex și cu ceva care avea vitamina A. A dat cevarezultate pentru o perioadă scurtă de timp, dar apoi a revenit în forță. Am fost iar la medic. Mi-a spus că am o hipertrofie a cornetelor nazale și o mică deviație de sept. Chiar și așa, mi-a mai propus încă o lună tratament cu Nasonex. Dacă nu, operație de deviație de sept… Poate trece…

Din păcate de această dată nu a mai avut niciun efect. Nu m-am mai dus la medic. Am stat și am stat… Mă tot gândeam la operația de deviație de sept care știam că e destul de dureroasă. Cu toate acestea, nu am avut ce face. Până la urmă am fost nevoit să mă mai duc la un doctor, de această dată la un chirurg ORL-ist. Să îmi zică pe șleau ce și cum!

Am fost ieri la dânsul. După o fibroscopie, mi-a confirmat că am o hipertrofie a cornetelor nazale, dar spre bucuria mea, mi-a spus că deviația de sept nu e de operat. De ce? Pentru că este o mică deviație, dar nu în interiorul nasului, ci către exterior, către partea vizibilă a acestuia. Cu alte cuvinte, dacă se rezolvă problema cu cornetele nazale, ar trebui să pot respira destul de bine și pe partea unde e deviația.

Totuși, mi-a recomandat o intervenție de reducere a dimensiunii cornetelor nazale, printr-o operație endoscopică cu radio frecvență. Este cea mai puțin invazivă operație, dar și cea mai scumpă. Partea bună este că nu se face anestezie generală, ci doar una locală. În plus, toată operațiunea se poate face în doar o oră, direct la cabinetul dânsului. Nu e nevoie de internare. Toată treaba costă 900 de lei.

Așa că nu am mai stat pe gânduri și am planificat operația pentru miercurea viitoare. Sper să fie bine și să mă recuperez rapid. 🙂

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

1 comentariu

  • Norocosule! E bine că nu ești nevoit sa treci prin ce ti-era teamă.
    Dar dacă era cazul, cum a fost la mine, ți-aș fi recomandat sa faci intervenția.
    Eu mă simt mult mai bine de când am rezolvat acesta problemă.

Arhive

Arhiva personală