Mihai Surdeanu

De ce a meritat România să facă un egal aseară?

Nu prea mai sunt cu fotbalul. M-am lăsat de la acel meci apocaliptic Middlesbrough Steaua, din 2006. Nici măcar la meciurile echipei naționale de seniori nu m-am mai uitat.

Asta până când echipa de tineret a României a reușit o performanță foarte bună sub conducerea lui Mirel Rădoi. Așa că, am decis să urmăresc aseară evoluția echipei naționale cu Irlanda de Nord. Aveam încredere în Mirel Rădoi și eram aproape sigur că vom avea un rezultat pozitiv.

Meciul a început promițător. Am reușit să dăm un gol în primele 30 de minute și să obținem și o eliminare a unui adversar. În sinea mea, am zis: să vezi câte goluri dăm astă seară?!

Vine repriza a doua. Mirel Rădoi alege să facă schimbări defensive. Îl scoate pe Hagi pentru că are deja un cartonaș galben și era posibil să îl primească și pe al doilea. Hai să zicem că pe asta o înțeleg! Irlandezii, pe de altă parte, numai schimbări cu tentă ofensivă. Românii ratează mult. Cred că am putut nota cel puțin 5 ocazii mari de partea noastră.

Dar, cum fotbalul te pedepsește de multe ori, o gafă în apărarea noastră a produs un gol pentru adversari. De subliniat că irlandezul care a marcat (numărul 18) și pasatorul (numărul 10) au fost schimbări produse în repriza a doua. Cu alte cuvinte, antrenorul irlandez a fost mult mai inspirat decât Mirel Rădoi.

De ce a meritat echipa României să facă doar un egal? Foarte simplu. Pentru că s-au mulțumit cu doar un gol. S-au mulțumit să plimbe mingea la trecerea timpului prin apărare. Cu un om în plus și cu niște schimbări care nu erau defensive, eu cred că reușeam să mai dăm un gol și atunci ultimile 10 minute erau deja o formalitate.

În situații de genul astă se vede un antrenor mare. El trebuie să fie cel care dă tonul și atunci când simte că echipa este aproape să mai dea un gol, ar trebui să o ajute prin niște schimbări care să încline și mai mult balanța. Mi s-a confirmat încă o dată că mai avem mult de lucrat la mentalitate. Păcat!

PS: Personal, l-am remarcat pe Pușcaș. A făcut un meci bun, chiar dacă a ratat și câteva ocazii. Îmi place atitudinea lui și faptul că e constant. Pur și simplu mi-a adus aminte de meciurile echipei de tineret. Și la acel nivel a făcut o impresie foarte bună. O să fie un jucător mare…

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală