Mihai Surdeanu

Cum se fac bani în vreme de pandemie?

Simplu și ușor. Începând cu luna februarie a acestui an, m-am înscris la un curs de tehnician nutiționist, pentru care am avut de achitat suma de 2900 lei. Cum pandemia nu era în vogă atunci, cursul teoretic trebuia să se desfășoare în sală, fiind câte o ședință pe lună. Din păcate, doar primul curs a fost susținut în sala de curs, restul fiind online.

Luna viitoare începe o nouă clasă și de această dată cursul este promovat ca fiind 100% online. Prețul același – 2900 de lei. În mod normal, un curs online ar trebui să fie mai ieftin decât unul în sală, ce necesită prezență fizică. Până la urmă se reduc considerabil costurile cu închiriatul sălii, cu materialele printate, cu utilitățile și multe alte chestii care nu îmi vin acum în minte.

Sunt câteva beneficii și pentru cursanți, în sensul în care nu te mai foiești pe drum, poți mânca la prânz ceva făcut în casă, poți să ronțăi când vrei tu, etc. Cu toate acestea, prețul unui curs online de 2900 de lei mi se pare exagerat de mult. Dar așa se fac bani în vreme de pandemie. Și cu sălile de fitness se încearcă niște șmecherii.

Personal vorbind, criza are și câteva beneficii, în sensul în care îi face pe unii oameni ceva mai chibzuiți. Oamenii au învățat în tot acest timp că poți să faci mișcare și fără să te duci la sală. Poți alerga în jurul blocului, poți sări coarda, poți face câteva exerciții cu coarda afară, poți face exerciții la saltea acasă.

Recunosc că și eu am devenit ceva mai chibzuit!

#HaiSiTu!

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

1 comentariu

  • Depinde și unde ai blocul… Daca e pe un bulevard intens circulat, nu prea este încurajator sa alergi in jurul blocului.
    În schimb la tine acolo merge, e mai retras e destul de mult verde.
    Cat despre subiectul principal al postării, in business asta sa numit o amenințare transformată în oportunitate.

    În concluzie au gestionat situația în așa fel încât să aibă de câștigat. Câtă vreme nu s-a revoltat nimeni public, sau tot grupul a fost bine.

Arhive

Arhiva personală