Mihai Surdeanu

Cum stăm cu autostrăzile?

Nu foarte bine. Zilele astea am fost în concediu în apropiere de Deva. Un adevărat calvar drumul. Nu contează când pleci, că e sâmbătă, luni sau vineri. Nici măcar ora. Poate doar să alegi să mergi noaptea, să fie ceva mai liber. Recunosc, nu am mers pe timpul nopții…

O autostradă de la Pitești la Sibiu este urgentă. Personal, mult mai urgentă decât autostrada Comarnic – Brașov sau autostradata care să lege Transilvania de Moldova. Știu că Moldova are nevoie de un drum cu două benzi pe sens, dar momentan are un drum european cu o bandă și jumătate, mult mai bine decât ce e pe Valea Oltului.

Partea bună pe Valea Oltului este că sunt echipaje de poliție, care ajută la dirijarea traficului și cel mai important îi sperie pe cei cu mașini scumpe, care nu prea mai au răbdare și ar vrea să zboare peste Olt. Mă bucur că nu am ales meseria de polițist, nu de alta dar mă plictiseam zi de zi să fiu la datorie, pentru a dirija traficul.

Apoi, în una din zilele de concediu, am ales să dăm o fugă până la Alba Iulia. Am avut vreo 80 km de mers, pe care i-am făcut în o oră și jumătate. Și nu că ar fi foarte multe localități, ca să zici că ai resctricție de viteză. Nu… Șantiere peste șantiere. Nu lucrez în construcții, dar chiar nu se poate construi ceva fără să se impacteze traficul din zonă? Până la urmă vorbim de o nouă autostradă care să lege Sebeș de Turda (din ce am înțeles).

Partea bună e că metroul Drumul Taberei pare că e pe ultima sută de metri. Doamne ajută să nu mai fie tramvaiul 41 plin!

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

2 comentarii

  • Pitesti – Sibiu este absolut urgenta, pentru ca va lega, practic, buna parte din Romania de Europa de Vest. Poate intr-o buna zi 🙂
    Iar de Moldova mea draga, ce sa mai zic?! Nu ar fi o lucrare atat de grea, avand in vedere ca s-ar putea pe bune bucati chiar pe E85 si apoi sa ocoleasca localitatile. Ar pleca de la Ploiesti spre Buzau, Focsani, Bacau, Roman pana la Iasi. Ce bucurie ar fi!

Arhive

Arhiva personală