Mihai Surdeanu

Recomandare de pensiune: Casa Maria

Articolul de astăzi nu este altceva decât o recomandare de pensiune. Am fost acum câteva zile la pensiunea Casa Maria, din satul Bucium – comuna Orăștioara de Sus, județul Hunedoara. A fost o experiență extraordinară, motiv pentru care am ales să scriu acest articol și să promovez pensiunea.

Să începem cu începutul… Eram în căutarea unei pensiuni, undeva prin aproprierea unei zone muntoase. Și cum nu ne făcusem planul de la bun început, căutam ceva pe ultima sută de metri. Pensiunea nu este foarte ușor să o găsești pentru că nu este pe platforme gen Booking. Am găsit-o pe alte site-uri și am sunat. Se spune că prima impresie contează foarte mult. Am dat peste doamna Maria, o persoană care are o carismă aparte și care ne-a confirmat că mai are o cameră liberă. Perfect, am zis în sinea noastră. În plus, ne-a uimit faptul că pentru rezervare nu trebuie să achităm nici măcar 1 leu avans. Doar ne-a rugat să anunțăm cât mai din timp dacă nu mai putem veni. WOW!

Iată că a trecut timpul și a venit momentul primei zile de cazare. În timp ce eram pe drum, am sunat-o pe doamna Maria să îi confirmăm faptul că urmează să ajungem în câteva ore, fiind deja pe drum. Ne-a răspuns cu drag că ne așteaptă și când ajungem în sat, să urmărim indicațiile de pe panouri și nu ceea ce ne sugera Google Maps. Pensiunea nu este foarte aproape de soșea, fiind nevoit să mai mergi vreo 2 km pe un drum pietruit. Oricum, de poveste! Ne-a încântat ideea să nu fim chiar atât de aproape de șoseaua principală, de zgomot, de aglomerație.

Imediat cum am ajuns la pensiune, dânsa ne-a primit cu brațele deschise și ne-a arătat camera de la parter, plus baia. Camera este una simplistă, dar este suficientă pentru ceea ce am vrut noi. Nu am vrut ceva care să ne dea pe spate din acest punct de vedere. Apoi, ne-a arătat bucătăria, împreună cu spațiile anexe: foișorul. Vă lăsăm câteva poze pentru delectare.

În plus, am stat mai multe seri la rand, alături de dânsa, la povestit. Ne-a povestit multe lucruri. Ne-a recomandat o serie de trasee pe care să le facem. Ne-a indicat un loc, de la marginea satului de unde poți culege liniștit mure. Apoi, în curte, avea aproximativ 4 rânduri de zmeură. Foarte bună. Ne-am servit în fiecare dimineață.

Colac peste pupăză, am aflat că doamna a lucrat prin Spania, acum mai bine de 5 ani. Inițial ca ajutor de bucătar, apoi ca și bucătar. Pentru doar 60 de lei / zi și per persoană, doamna îți gătește mâncare și vei scăpa de această grijă pe parcursul sejurului. Apropo, o cameră dublă costă 120 de lei / noapte. Vă las câteva poze să vedeți cu ce am fost serviți. Într-o zi, am avut inclusiv Paella.

Pe parcursul sejurului, doamna ne-a ajutat să pregătim o murată, asta după ce timp de mai multe seri am cules mure, de la marginea satului. Nu în ultimul rând, la finalul sejurului, nu am plecat cu mâinile goale. Ne-a oferit dulceață și multe fire de zmeură, pe care să le plantăm când ajungem acasă.

Din capitolul aspecte negative, chiar dacă există un router Wifi, internetul merge foarte prost. Pe lângă acest aspect, mai este și faptul că am avut ghinionul ca pentru aproximativ două zile să nu meargă deloc datorită unor ploi mai puternice. Nici în cameră nu prea este semnal 4G. Va trebui să ieși pe terasă pentru semnal 4G. Cu alte cuvinte, nu vii la această pensiune dacă vrei să lucrezi remote. Nu vei avea succes!

Cu toate acestea, am rămas plăcut impresionați că există încă astfel de oameni în țară și am zis să nu rămânem datori și să încercăm să promovăm pe cât putem și noi, pensiunea. Din acest motiv, a luat naștere acest articol. Vă recomandăm cu căldură să vizitați pensiunea doamnei Maria. Nu veți regreta!

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală