Mihai Surdeanu

Cum ne ajută grecii cu testarea?

Trebuie să le mulțumim grecilor că încă țin granițile deschise pentru români. De ce? Pentru că ajută statul român să testeze mai mult în pandemie.

Astăzi, de exemplu, au fost făcute 22.511 teste în total, din care 9.320 teste au fost făcute la cerere. Cel mai probabil, majoritatea dintre cele cerute au fost cerute de oamenii care doresc să plece într-o vacanță și au plătit pentru ele. Cât înseamnă procentual? Aproximativ 41% din numărul total de teste.

Acum să presupunem că numărul de cazuri depistate pozitiv este uniform repartizat la numărul total de cazuri. În aceste condiții, dacă scoatem cele 41% din teste, ar trebui să avem astăzi în loc de 1.284 de cazuri, doar 757 de cazuri.

Repet. Noroc cu grecii că ne obligă să ne testăm pe banii noștri. Și mai e ceva… Aproape toată țările din Europa ne banează și introduc carantina pentru români. Avem și niște excepții. Grecia. Oare de ce Grecia nu ne carantinează și ei? Eu am răspunsul, dar nu îl pot spune pe blog, în mod public. Va trebui să vă gândiți singuri…

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală