Mihai Surdeanu

Vacanță în Grecia. Sfaturi pentru un sejur în vreme de pandemie

Dragilor,

Vă salut din nou, după o pauză de săptămână. Cu mare bucurie în suflet, țin să vă anunț că am fost plecat în Grecia, într-o vacanță de o săptămână. Chiar aveam nevoie de un moment de liniște, de mai multe zile în care să mă relaxez. Așa cum am mai spus, pentru mine ultimile 3-4 luni au fost foarte obositoare, iar această săptămână a fost mana cerească.

Nu a fost ușor să rezervăm această vacanță și să o ducem la bun sfârșit. Motivul este cât se poate de simplu. Pandemia. De fapt, până în ultimile zile am stat cu incertitudinea faptului că este posibil să nu mai mergem în Grecia, datorită numărul de cazuri care creșteau de la o zi la alta în România. Nu știam ce restricții se mai implementează de la o zi la alta.

În cele din urmă, totul a fost bine și am petrecut o săptămână de neuitat în Grecia, mai exact în Thassos. În articolul de astăzi, vreau să vă dau câteva sfaturi pentru cei care sunt dornici să plece în Grecia în perioada următoare.

Prima recomandare este să nu rezervați perioada cu foarte mult timp înainte. Lucrurile fluctează foarte mult în această perioadă. Apoi, vă recomand cu căldură să mergeți cu mașina. De ce cu mașina și nu cu avionul? Pentru simplul motiv că nu este nevoie să cumpărați din avans nimic pentru asigurarea transportului. Problema cu mașina este că nu puteți merge oriunde în Grecia.

În ceea ce privește cazarea, vă invit să căutați pe Booking cu 3-4 zile înainte de sejur, posibile pensiuni sau hoteluri. Nu trebuie să rezervați cu mult timp dinainte. Veți găsi spații de cazare și dacă căutați pe ultima sută de metri. Gradul de ocupare în Grecia, în momentul de față, este de aproximativ 30%. După ce ați căutat pe Booking și ați găsit pensiunea ideală, vă invit să îi căutați pe Google și să le găsiți site-ul de promovare. 90% din pensiunile și hoteluri de pe Booking au și propriul site de promovare. Nu vă speriați de extensia .gr a domeniului web. În secțiunea de contact, veți găsi o adresă de email sau un număr de telefon. După ce ați obținut aceaste informații, puteți contacta administratorul pensiunii pentru a cere o ofertă personalizată. Noi am scris mai multor pensiuni și am primit un răspuns rapid din partea tuturor. Oferta include o reducere de aproximativ 10% și cel mai important este că veți plăti un avans de maxim 50%. Noi am plătit un avans de doar 30%, prin transfer bancar. Dacă rezervați direct prin Booking, este foarte posibil ca prețul plătit să fie 100% nerambursabil.

Toate aceste lucruri, vă permit, în caz de forță majoră, să nu pierdeți foarte mulți bani. În plus, noi am plecat într-o perioadă în care testul Covid nu era obligatoriu. Totuși, eu mi-am făcut testul cu 72 de ore înainte și rezultatul a fost negativ. Prețul plătit pentru test a fost de 340 de lei – la clinica Regina Maria. Era de așteptat ca grecii să nu mai cheltuie bani cu testele și să ne oblige să venim cu testul tradus direct din România.

Dacă nu vă permiteți să faceți testul pe barba dvs., vă recomand să mai așteptați puțin. Personal, cred că numărul de cazuri din România, va începe să scadă în curând. În momentul în care numărul de cazuri vor fi pe o pantă descendentă pentru mai multe zile, sunt sigur că guvernul elen va reacționa și se vor mai elimina din resctricții. În Thassos, cel puțin, 70-80% din turiști erau români. Grecii au nevoie ca de aer de români. Revenind. O dată ce restricția de a veni cu testul by default este eliminată, vă sugerez să reacționați și să rezervați ceva.

Sub nicio formă nu rezervați acum pentru luna septembrie! În septembrie este posibil să vină al 3-lea sau chiar al 4-lea val de infectări.

Dar de ce Grecia și nu România? Pentru că în România, la mare, deja e aproape totul rezervat pentru următoarele 2 luni. Mai sunt spații de cazare disponibile, dar multe dintre acestea au dezavantajul că trebuie să scoateți mai mult din buzunar.

Mai vreți încă un motiv pentru a alege Grecia, în detrimentul litoralului românesc? În Grecia, este mai safe decât România – în momentul scrierii acestui articol. Știu că sună ciudat. Chiar dacă în Grecia masca nu e obligatorie pentru turiști, să știți că datorită faptului că sunt puțini turiști, plajele și spațiile închise, în general, nu sunt la fel de aglomerate.

Încă nu mă credeți? Nu e nicio problemă. Revin în zilele următoare și cu poze pentru a demonstra cele spuse mai sus.

Să ne auzim cu bine!

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală