Mihai Surdeanu

O vacanță în Grecia?

Mă bate gândul de o vacanță în Grecia. În același timp, nu am uitat că încă e pandemie și că numărul de cazuri de Covid a reînceput să crească. De fapt, mă bate gândul de o vacanță la mare, după mai multe episoade sporadice de mini-weekend-uri în care am dat o fugă până la munte.

Sincer să fiu, am nevoie de o vacanță de cel puțin o săptămână, în care să mă relaxez și să adun forțe și idei proaspete. Au fost 4 luni dificile, cu care corpul și mintea mea nu erau obișnuite. Așa că, mă tot gândesc la Grecia. Litoralul românesc mi se pare destul de scump la ceea ce oferă. Vorbesc aici doar de raportul preț / ceea ce oferă. Susțin turismul românesc, dar așa cum am mai zis și în alte articole, lucrurile au scăpat de sub control la noi în țară. Simt cum proprietarii de vile și pensiuni (de pe litoral) vor să recupereze cel puțin o lună pierdută, în ceea ce privește încasările din acest sezon. Într-adevăr, cererea e mai ridicată decât anul trecut și sunt și niște costuri adiacente pentru dezinfectare și menținerea distanței, dar asta nu justifică creșterea pe care am observat-o. Vorbim doar de o părere subiectivă…

Sunt conștient că și grecii profită de situație și din ce am auzit au început și ei să crească prețurile. Cel puțin la nivelul serviciilor. Cu toate acestea, în Grecia, ador peisajul și Marea Mediteraneană. De fapt, marele plus al Greciei față de noi și bulgari, îl reprezintă chiar marea.

Totuși, nu gândesc doar cu inima, ci și cu mintea. Asta mă determină să mă tot răzgândesc. Gândul că la un moment dat pandemia va reveni în forță și va determina noi măsuri de distanțare sau carantinare, mă face să nu rezerv încă. Nu mă sperie ideea de a sta două săptămâni în carantină, la întoarcere, ci să nu fiu testat aleator în Grecia și să mă trezesc că trebuie să stau două săptămâni la ei, în carantină. Nu îmi surâde deloc această idee.

Tu ce planuri de concedii ai vara asta?

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

1 comentariu

  • Eu zic că merită Grecia fără doar și poate. Bine, asta pe insule, nu Atena. Atena mi-a plăcut, dar nu e spectaculoasă. Nu știu dacă vor crește aiurea prețurile, dacă nu sunt turiști ca înainte.

    Mie mi se pare ok să călătorești acum, mie îmi place când nu e aglomerat pe străzi. BTW, anul trecut am băgat ceva insule, m-aș întoarce oricând și pe altele.

Arhive

Arhiva personală