Mihai Surdeanu

Din nou, despre coronavirus

Nu am mai scris de mult. Numărul de cazuri începe să fie din nou pe un trend crescător. Ușor – ușor. Sunt curios. O să stăm iar în carantină? Dacă ajungem iar la 500 de cazuri pe zi, ce facem? Episodul aprilie se repetă din nou?

Aud în jurul meu tot felul de voci care zic: nu se va mai repeta pentru că economia suferă și vom intra în faliment. Înțeleg problemele economice și le simt pe propria piele. Totuși, dacă vom ajunge iar la 500 de cazuri pe zi, dacă nu va mai exista carantină, atunci înseamnă că am stat degeaba aproape 3 luni în casă. Nu? Ok. Am înțeles și partea asta cu măștile și combinezoanele, că nu erau suficiente acum 2 luni, dar se pare că masca și distanțarea socială nu ne ajută foarte mult.

Și mai e o chestie pe care nu o înțeleg. Cum se poate face plajă și baie la mare cu respectarea distanței de 2 metri? Hai să zic că pe plaja se poate face treaba asta, dar în apă? Mutăm geamandura ca să putem respecta distanța? De pe 15 iunie se redeschid sălile de fitness, cu respectarea distanței sociale. Toată lumea o să dea buluc. O să mă duc și eu, numai să văd dacă se respectă distanțarea.

Mă așteptăm la altceva de la autorități. Mă așteptăm ca în această perioadă de liniște să testeze în masă. Să separe persoanele cu acest virus, de cele sănătoase. În România nu s-a testat. Și nici nu se va testa… De-asta numărul de cazuri va crește, de-asta am stat degeaba 3 luni de zile în casă, de-asta economia o să fie la pământ.

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală