Mihai Surdeanu

Avantajele și dezavantajele unui apartament nou

Astăzi încercăm să dezbatem împreună un subiect de real ajutor pentru cei care doresc să își achiziționeze un apartament în perioada imediat următoare și doresc câteva sfaturi.

Înainte de a prezenta câteva avantaje și dezavantaje pentru fiecare dintre ele, o să vă spun din capul locului, că eu sunt proprietarul unui apartament nou, luat într-un complex rezidential nou, din București. Din acest motiv, să nu vă supărați pe mine, dar o să prezint mai mult avantajele și dezavantajele unui apartament nou, pentru că experiența prin asta m-a adus până acum.

  • Înainte de a lua decizia am cântărit bine și am decis să cumpăr un apartament nou, în detrimentul unuia vechi. Principalul motiv nu era că trebuia să investesc o sumă mai mare de bani în refacerea celui vechi, ci pentru că mi-am dorit să nu îmi bat capul. Nu am dorit să mai caut echipe de muncitori care să mă ajute cu reparațiile.
  • În plus, am fost încântat și de ideea că la un apartament nou, nu vei mai face nicio investiție pentru o perioadă de cel puțin 5 ani. Mă refer la o investiție majoră, nu chilipiruri. Lucrurile nu au stat chiar așa. Problemele au apărut nici măcar după un an. Am avut o problemă la baie, cu apa, care mi-a produs umflarea unui peret și mult deranj în casă pentru a putea fi reparată. Care a fost problema? Siliconul de la cadă care nu a fost pus cum trebuie… Atenție! Nu e vorba că nu a fost de calitate materialul, pur și simplu persoana care l-a pus a făcut o greșeală. Apoi, am mai avut probleme și cu interfonul, care nu mergea și a trebuit să chem pe cineva pentru a-l repara.
  • Apoi, am ales un complex rezidențial cu 5 blocuri mari (peste 10 etaje), blocuri în care sunt foarte multe garsoniere. Fiind multe garsoniere, în complex sunt mulți chiriași, adică mulți oameni care își bagă picioarele. Oameni care aruncă tot felul de lucruri prin WC, de la tampoane până la hârtii sau cartoane. Acest lucru favorizează obstrucția țevilor de scurgere. Totodată, un complex rezidențial cu mulți locatari (de toate vârstele), generează alte probleme din punct de vedere administrativ. Deciziile se iau mult mai greu, fiind foarte multe păreri diferite.
  • În ziua de astăzi, blocurile nu mai sunt construite așa cum erau pe vremuri. În ce sens? Pentru a reduce costul de construcție se face rabat la multe lucruri. Sunt tot felul de probleme ascunse, la care nici nu te aștepți. Măcar la un apartament vechi, știi că trebuie să înlocuiești totul.
  • Dacă ar fi să mai aleg o dată, tot un bloc nou aș alege. De ce? Pentru că la blocurile vechi, chiar dacă tu repari tot prin casă, e posibil să ai surprize de la vecini. Vecinii contează foarte mult. Dacă sunt niște oameni în vârstă, care fac economii și se încălzesc la aragaz, este foarte posibil ca tu să cheltui mai mult, pentru că pereții vor fi foarte reci. E doar un exemplu… Singura modificare pe care aș face-o în alegere mea, este să nu mai aleg un complex rezidențial, ci un bloc mai mic, cu cât mai puțini vecini.
  • Și poate într-o bună zi o să mă mut la casă… 😀

PS: Zona contează enorm. Așa cum contează să stai și lângă o gură de metrou. Metroul este cel mai viabil mijloc de transport din București… Mă bucur că măcar cu zona nu am dat-o în bară!

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

1 comentariu

  • Poti sa faci si un apartament vechi cu bani relativ putini. Bine, zic asta pentru ca mi-a trecut unul prin mana si am prins experienta pentru anumite lucruri de care ma lovesc. Am zis ca o sa iau si eu unul nou, urmatorul, iar p-asta in chirie. Poate. Vom vedea cum sta piata. 🙂

    Si eu am ales zona, sa nu ma mut din cartier, nu erau optiuni sa iau ceva nou, ba chiar am platit mai mult decat piata pentru ca zona…

Arhive

Arhiva personală