Mihai Surdeanu

Totul se cizelează în timp

Este fascinant cum evoluează lucrurile în timp și cum ne cizelăm și noi ca popor. Cu siguranța a-ți apelat la un moment dat la o mică atenție pentru un cadru medical sau o asistentă din spital pentru “a rezolva” o problemă medicală. Dacă nu voi în mod direct, atunci părinții voștrii au recurs la acest gest pentru a primi un favor.

Cu mare bucurie în suflet, țin să vă anunț că lucrurile s-au schimbat. Cel puțin în capitală. Poate nu în totalitate, dar oricum e un progres fantastic. De ce zic asta? Mama mea a fost internată lunile trecute într-un spital public din București și chiar dacă situația cu coronavirusul poate necesita o mică atenție pentru a-i putea trimite un pachet, nicio asistentă nu a cerut o atenție materială. Oamenii au fost înțelegători. Ba mai mult, chiar am asistat într-o seară la o scenă în care o asistentă a coborât la intrarea spitalului pentru a ridica două pachete, iar persoana care trimitea cel de-al doilea pachet a încercat subtil să îi ofere asistentei 50 de lei, dar aceasta a refuzat categoric. Și pentru că tipul respectiv se îndepărtase de ea, asistenta a luat acei bani și i-a lăsat jos, la intrarea în spital și a plecat. Nu s-a făcut că plouă…

Sincer să fiu, nu cred că acest lucru s-a întâmplat doar datorită coronavirusului. Simt că lucrurile se schimbă și la noi în țară. Nici medicii nu au fost mai prejos. Nici aceștia nu au acceptat să primească nicio atenție. Nici măcar un buchet de flori sau o cutie de bomboane. Toată stima și respectul meu. Nu știu dacă e o coincidență faptul că majoritatea medicilor aveau între 35 și 40 de ani. Cu alte cuvinte, erau cadre medicale tinere.

Mă bucur că sunt român și cred cu tărie că putem să fim și noi un popor civilizat.

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

1 comentariu

Arhive

Arhiva personală