Mihai Surdeanu

Ce nu înțeleg legat de situația curentă din România

Înțeleg perfect nevoia de distanțare socială și cea prin care suntem nevoiți să purtăm mască și să ne spălăm pe mâini cât de des putem. Totuși, este ceva care îmi scapă.

Stăteam zilele astea și mă gândeam: oare de ce nu am introdus obligativitatea măștii de acum 2-3 săptămâni?! Știu că acum mai multe luni, au fost ceva probleme cu stocurile, dar acum tot aud prin mass media că sunt utile și că ne protejează destul de mult. Nu știu cum e. Doar încerc să îmi dau seama de ce nu s-au introdus aceste măsuri mai devreme.

Apoi, nu am reușit să înțeleg nici până acum, ce rost are declarația pe propria răspundere?! Oare nu se poate să te oprească un agent de poliție, să te întrebe unde mergi și gata? Chiar e nevoie de o foaie pentru a specifica că te duci într-o drumeție de o zi cu prietena ta? La nevoie îi poți și arăta rucsacul sau echipamentul.

Mai nou, pe la televizor ne plângem că se duce lumea la mare, să facă o poză pe plajă. Dar oare nu vede nimeni ce se întâmplă prin piețele agroalimentare, unde lumea se înghesuie și nu respectă deloc distanțarea socială? Și nu mă refer aici să se respecte distanța de 2 metri, ci măcar una de 1 metru. Oamenii stau unul lângă altul. Și cel mai grav este că majoritatea sunt oameni bătrâni, de altfel, cei mai expuși riscului de infectare și deces.

Simt că nu facem altceva decât să îi copiem pe alții. Dacă spaniolii au relaxat măsurile, hop și noi. Altfel, mai așteptăm. Chiar nu suntem și noi capabili să luăm niște decizii fără a ne mai uita în curtea vecinului? Chiar nu vrem să fim și noi un popor care să își clădească un nume pe acest continent?

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală