Mihai Surdeanu

Produse alimentare comercializate fără posibilitatea de a vedea ingredientele

Unul dintre supermarket-urile de la care fac cumpărături este Kaufland. De ce? Pentru că găsesc tot ceea ce am nevoie și pentru că au și niște prețuri mai rezonabile, față de alte supermarket-uri.

Se mai întâmplă de la ei, să cumpăr și produse care urmează să expire în câteva zile și care au o eticheta specială cu o reducere de 30 – 40%. Prin produse, nu mă refer doar la produse alimentare, din când în când au și produse alcoolice (beri artizanale, în general) la prețuri foarte bune.

Acum câteva zile, am cumpărat niște icre de la ei, reduse cu 40%. Perfect. Icrele expiră pe 17 mai. Iată și o poză cu capacul cutiei:

Care este problema? Păi am încercat și eu să văd ingredientele acestui produs. Din păcate nu am reușit, pentru că eticheta cu reducerea este pusă aiurea, fix în zona unde erau detaliate ingredientele. Sunt sigur că dacă faci o sesizare, vor primi o amendă semnificativă.

Ce soluții ar exista? Prima soluție ar putea consta în reducerea dimensiunii etichetei cu promoția. Cred că ar putea fi micșorată cu cel puțin 25%. Apoi, când puneau eticheta, se putea pune puțin mai în dreapta, să nu acopere și lista de ingrediente. A doua soluție este să se păstreze dimensiunea etichetei, dar să se lipească pe spatele cutiei, acolo unde am văzut că nu e aproape nimic.

Este foarte posibil ca această problemă să fie și la alte supermarket-uri, nu doar la Kaufland. Ar trebui să fie mai atenți angajații acestora cu etichetele de reduceri pe care le lipsesc pe produse. Un mic curs aici nu ar strica…

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală