Mihai Surdeanu

Cum ar trebui să arate un CV de calitate?

Astăzi vom încerca să răspundem la întrebarea: Cum ar trebui să arate un CV de calitate?

Este o întrebare dificilă. Recunosc. Totuși, pentru a înțelege contextul cât mai bine, vă invit să facem un exercițiu. Să zicem să dețineți o firmă și îndepliniți rolul de angajator. Ce ați căuta de la angajații dvs, pentru ca afacerea dvs. să meargă ca pe roate?

Eu am făcut deja acest exercițiu. Iată ce aș că căuta eu:

  • Cea mai importantă calitate pe care aș căuta-o la un angajat, dacă aș fi angajator este să fie un om serios. Seriozitatea este mult mai importantă decât cunoștiințele propriu-zise. Din păcate, este foarte greu să arăți că ești un om serios doar prin CV sau chiar printr-o discuție face-to-face de o oră. De multe ori, prin seriozitate, înseamnă că îți va păsa de proiect, de ceea ce faci și nu îți bagi picioarele. Dar dacă tu ai foarte multe greșeli gramaticale sau litere mâncate în CV, atunci avem deja un prim semn că nu prea îți pasă de cum te vinzi și cel mai probabil nu îți va păsa nici de proiectul în care vei lucra.
  • Aș mai căuta un om în care poți să te bazezi, o persoană implicată cu adevărat. De multe ori este nevoie să apelezi la un voluntar în echipă pentru a face un lucru. Este puțin aiurea să desemnezi mereu o persoană pentru un task. Apoi, sunt momente în care trebuie să ai un sprijin real pentru a duce la bun sfârșit un proiect. Este nevoie de implicare, nu doar de a face ceea ce scrie expres în fișa postului. De aceea, îmi place dacă văd într-un CV și câteva cuvinte despre niște lucruri pe care persoane le-a făcut la joburile anterioare fără să scrie neapărat în fișa postului. Îmi stârnește interesul.
  • Nu recomand sub nicio formă CV-urile de o pagină! Poate cu o singură excepție. Să spunem că abia ai ieșit de pe băncile facultății și nu ai experiență. Nu ai ce să scrii în CV. Dar dacă ești senior și ai cel puțin 3-4 joburi schimbate, scrie domnule despre ceea ce ai făcut acolo. Nu enumera doar 2-3 tehnologii pe care le-ai utilizat. Într-adevăr, e important să fie un echilibru și să nu scrii 100 de pagini. Prea mult strică și îl obosește pe cel care citește. De ce îmi doresc asta? Pentru că vreau să citesc CV-ul înainte de a avea discuția și vreau să îmi fac o idee despre experiența ta. Recomand între 5 și 10 linii scrise pentru fiecare experiență avută.
  • Ador oamenii organizați și îi detest pe cei care trăiesc în haos. Cum îmi dau seama dacă ești o persoană organizată, care păstrează o structură în tot ceea ce face? Foarte simplu. Dacă ești o persoană organizată, se va vedea asta din structura CV-ului tău.
  • În cazul meu, prima impresie contează enorm. Hai să îți dau și un exemplu. Dacă în CV-ul tău văd că în ultimii 10 ani, ai schimbat mai mult de 10 firme și nu ai stat nici măcar un an într-un loc, atunci îmi ridic un semn de întrebare și din start pornești cu un dezavantaj față de alți pretendenți. De ce? Pentru că nu ești o soluție pe termen lung. La început, orice firmă inveștește în tine, prin sesiunile de training pe care ți le face. O persoană nou angajată începe să devină productivă abia după 3-6 luni – afirmație valabilă cel puțin în domeniul IT. Dar dacă ea pleacă după 6 luni? Simplu. Ai pierdut o groază. Nu doar că i-ai plătit salariul, dar ai mai alocat și alte resurse umane pentru a susține training-urile.
  • Last but not least, încearcă să evidențiezi în CV, ce te diferențiază față de ceilalți concurenți și de ce ești tu cea mai bună alegere pentru mine. Cu alte cuvinte, încearcă să te vinzi cât mai bine.

Voi ce părere aveți? Ce ați căuta la un angajat, dacă ați fi de cealaltă parte a baricadei?

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală