Mihai Surdeanu

Cum crești productivitatea în domeniul IT?

Toate lumea e conștientă că în domeniul IT salariile sunt mari și sunt mulți oameni care freacă menta. Totuși cererea e încă foarte mare, ofertă încă foarte mică. Facultățile nu sunt încă capabile să scoată oameni foarte mulți și la un nivel bun de pregătire. Având în vedere aceste lucruri, cum poți să crești productivitatea și să îl faci pe om să rămână în compania ta?

O primă soluție ar fi să îi dai mulți bani. Dar asta nu e o soluție de lungă durată, pentru că orice altă firmă care întră pe piață și vrea să angajeze, va face acest efort financiar pentru a atrage IT-iști. Îți vei găsi cu siguranță nașul care va fi dispus să plătească mai bine decât tine. Atunci ce faci?

O altă soluție e să vii și să aduci alte beneficii: work from home, benefitsystems, sick days, zile de voluntariat, zile în care poți dona la birou, automat de cafea, ziua frunctelor, etc.

Cea mai mare problemă pe care o au companiile care activează în domeniul IT o reprezintă faptul că oamenii pleacă după 6 – 12 luni și nu ajung la maturitate pentru a crește productivitatea. Mulți zic că oamenii nu stau pentru că era o mizerie de proiect și nu era nimic challenging. Nu e adevărat. Chiar dacă e challenging, oamenii vor pleaca atunci când găsesc o altă oportunitate. Este normal ca oamenii să plece. Nu poți să îi ții toată viața…

Dar cum facem să îi ținem mai mult și să îi facem să fie mai interesați, să își dea interesul mai mult? Păi răspunsul e foarte simplu. Oamenii stau și își dau interesul atâta timp cât primesc ceva. Dar și tu, ca și companie, vrei să lucreze pentru ca tu să poți beneficia de un profit mai mare. Păi și ce e de făcut atunci?

Cea mai bună soluție, din punctul meu de vedere, este să oferi acțiuni în schimbul vechimii în muncă. În acest fel, oamenii vor primi după un an, nu al 13-lea salariu, ci un anumit număr de acțiuni. Suma de bani nu va fi fixă, ci va varia în funcție de valoarea acțiunii. Ce își doresc oamenii? Să primească cât mai mult. Perfect. Ca să primească cât mai mult, va trebui să pună osul la treabă și să își dea interesul, pentru ca după un an să nu primească al 13-lea salariul, ci al 13-lea + al 14-lea.

În plus, în general, oamenii trecuți de 40 de ani sunt mai greu de motivat. Într-adevăr, sunt șanse mai mari ca aceștia să nu mai schimbe atât de des, dar cu siguranță ei nu vor mai munci atât de mult pentru un bonus, chiar dacă valoarea acestuia e dublul salariului lunar. Oamenii trecuți de prima tinerețe, au o familie, se gândesc la copii și îi pun pe aceștia pe primul plan.

În concluzie, dacă aș avea o firmă acum și aș fii nevoit să angajez oameni, aș angaja programatori tineri 25 – 35 de ani și aș încerca să le ofer acțiuni în schimbul vechimii lor în muncă. Voi ce părere aveți?

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală