Mihai Surdeanu

În anumite domenii, prețurile vor crește după 15 mai

Simplu. Dacă se vor lua măsuri de relaxare după 15 mai, așa cum se anunță, prevăd o explozie a prețurilor, în anumite domenii.

Primele care vor crește ca și preț vor fi măștile. Apoi, vor exista firme care vor redeschide business-ul și vor crește prețurile pentru a putea face față cererii enorme. Și nu vorbim aici de turism sau de hoteluri. Să rămânem momentan la sistemul medical și să ne gândim doar la stomatologi. O să fie o explozie. Și eu planificam să fac o vizită la stomatolog. Ce o să se întâmple? Simplu. O să se introducă o taxă de urgență, asta dacă nu vrei să aștepți 2 săptămâni până te va vedea un stomatolog. Așa cum se întâmplă deja la clinicile private, dacă vrei să faci niște analize de sânge și nu vrei să aștepți 2-3 zile până vine rezultatul. Plătești cu 20% mai mult.

Apoi, frizeriile. Toată lumea trebuie să se ducă să se tundă. Și vorbim aici mai ales de fete, care nu prea se pot tunde acasă. O să fie cererea foarte mare. Prevăd și aici o taxă de urgență, având în vedere că e foarte probabil că nu toate frizeriile se vor deschide deodată.

Din păcate, cel mai grav va fi în agricultură. Până acum este o secetă cruntă, cel puțin în Bărăgan, unde părinții mei dețin câteva hectare de teren. Și nu e doar seceta… Sunt și multe persoane care datorită acestui virus – Covid-19, au fost reținute în casă și nu au mai putut realiza lucrările agricole necesare. Iată cotațiile la bursă. Oare oamenii care vor muri de foame vor fi încadrați ca victime ale coronavirusului?

Și cel mai trist este că multe dintre aceste scumpiri vor antrena și alte scumpiri. Nu văd o soluție în plafonarea prețurilor. Degeaba plafonezi prețul dacă cererea este foarte mare în comparație cu oferta. O să fie haos.

Soluția pe care o văd în momentul de față este o relaxare cât mai rapidă și cât mai completă. Cu alte cuvinte, toate firmele să își reia activitatea cât mai repede și să existe o ofertă pe măsura cererii. În plus, agricultura ar trebui să devină o prioritate și mai mare. Altfel, e posibilă o accentuare a crizei.

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală