Mihai Surdeanu

Despre limitatoarele de viteză

Dragii mei,

Astăzi, aș vrea să dezbatem împreună un subiect.

În România, viteza maximă legală este de 130 km/h – pe autostradă. Să zicem că ești super grăbit și vrei să depășești limita legală, pentru a ajunge cât mai repede undeva sau pentru a ajuta statul român să mai colecteze ceva bănuți la buget. Perfect. Din aceste considerente, să mai adăugăm încă 80 km/h la limita legală actuală. Ajungem la 200 km/h.

Acum, este o idee chiar atât de rea să limităm din fabrică toate mașinile noi la 200 km/h? Nu viteza omoară. Dar ea, combinată cu o foarte mică neatenție, sau un carosabil cu denivelări, sau puțin ud, face diferența dintre viață și moarte. Nu zic să limităm accelerația. Nu am nimic împotrivă să avem mașini cu accelerație de o secundă la sută. No problem. Dar cu ce te ajută dacă mergi cu 250 km/h, în România? Singura țară din Europa în care îi poți da liniștit cu 250 km/h e Germania. Dar acolo ești în siguranță cu adevărat.

Revenim la țara noastră. Vrei să ajungi într-o oră la mare, la soare? Oricum vara e aglomerat. Nici la 6 dimineața dacă te trezești, nu vei prinde autostrada liberă. Poate pe vreme de pandemie…

Ce părere aveți?

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală