Mihai Surdeanu

Oamenii nu sunt egali în fața autorităților

Trăiesc cu impresia că suntem egali în fața autorităților. Din păcate lucrurile nu sunt chiar așa.

Să vă spun de ce. În prima zi în care s-au introdus interdicțiile acestea generate de coronavirus, am fost oprit de poliție să verifice dacă am declarație. M-au întrebat unde merg. Mă duceam la farmacie, să caut un medicament pentru mama mea – Pradaxa. Era o concentrație mai mare, care nu se găsea la orice farmacie. În fine. În mașină era și prietena mea, care până la urmă, pe bună dreptate, nu avea ce să caute acolo. Ea avea declarație de servici, dar nu eram chiar pe ruta de servici. Polițistul a fost înțelegător, doar am fost avertizați verbal. Am zis să întorc acest gest de binefacere și să îi arăt polițistului că prietena nu e niciun pericol pentru societate, pentru că nu va coborî din mașină. Zis și făcut. Am oprit fix lângă mașina de poliție și am coborât doar eu la farmacie.

Am înțeles mesajul polițistului și pentru că a fost om cu mine, am rugat-o pe prietena mea să rămână în mașină. Începusem să înțeleg gravitatea situației.

Din păcate, sunt profund dezamăgit că anumite persoane din spațiul public au voie să iasă în parc cu prietena lor, chiar dacă acest lucru e interzis și nimeni nu îi mustrează. Nu sunt fanul amenzilor. Unii oameni vor înțelege dacă sunt mustrați. Știu că sunt atribuții de servici și cel mai probabil persoana publică avea o declarație în acest sens, totuși, m-aș fi bucurat enorm dacă polițaiul care m-a oprit pe mine, îi atrăgea și lui atenția că prietena lui nu era în interes de serviciu. Sau poate era și ea angajată la primărie și atunci ok, nu am ce comenta.

De fapt, nu sunt indignat de ceea ce făceau acești oameni, ci de răspunsul autorităților. Unui jandarm i s-a atras atenția că cineva e în parc, dar jandarmul nici măcar nu a avut bunăvoința să verifice declarațiile și dacă sunt conforme cu realitatea. Sunt curios și eu ce avea prietena dânsului scris pe declarație.

De-asta zic să oamenii nu sunt egali în fața autorităților. Întotdeauna sunt oameni mai privilegiați decât alții. Asta e viața, trebuie să ne obișnuim cu ea.

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală