Mihai Surdeanu

Statului român nu îi pasă de noi

Dacă inițial am zis să fiu și eu un cetățean bun, care să asculte de sfaturile autorităților și să își cumpere toate cele pentru a ieși în siguranță afară, de astăzi am decis să nu mai cheltui nici măcar un leu pentru măști sau mânuși.

Cine e persoana care m-a convins să iau această decizie? Este vorba despre domnul Ministru de Interne – Marcel Vela. Trăim într-o țară în care lucrurile se fac așa cum vrea fiecare. Mai întâi, cel puțin 2000 de oameni sunt trimiși în Germania, cu niște autocare fantome, în toiul nopții. Apoi, ca să voteze lumea PNL-ul se depun toate eforturile să se minimizeze impactul distanțării sociale, cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Sunt creștin ortodox, dar nu mi se pare normal să prelungim starea de urgență cu o lună de zile, dar să facem rabat în anumite zile de la aceasta. Dacă o să crească foarte mult numărul de cazuri, după acest episod? Iar mai stăm 3 luni în carantină? Nimeni nu se gândește la economie, la micii întreprinzători, la oamenii care au salariul redus sau sunt în șomaj tehnic. Numai la pomeni electorale ne stă capul.

Să revenim. Așa cum am mai spus, nu voi achiziționa nicio mască sau mânușă. De ce să mai cheltui bani când statului român oricum nu îi pasă?! De ce să dau 150 de lei pe 50 de măști, când poate aș putea face altceva cu banii aștia. Da, dacă se va introduce obligativitatea purtării acestora, voi folosi numai fulare și pungi de unică folosință pe post mânuși.

Pericolul nu a trecut, iar o relaxare a restricțiilor în perioada următoare, cum văd că cer cu inconștiență unii politicieni, ar duce la o creștere vertiginoasă de noi cazuri de infectare, suprapopularea spitalelor și o presiune uriașă pe sistemul nostru sanitar.

Klaus Iohannis

Și acum întrebarea zilei: având în vedere declarațiile domnului președinte al României, este domnul Marcel Vela un policitian inconștient?

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală