Mihai Surdeanu

Îngheață anul școlar ?!

Se pare că nu. Cel puțin asta ne zice doamna ministru al Educației. Totuși, cel puțin până la mijlocul lunii mai, școala va rămâne închisă. Cu alte cuvinte, cel puțin 2 luni vom avea în care școala va rămâne închisă, dacă luăm în calcul faptul că aproape o lună deja a trecut.

Ce înseamnă asta? Păi cel mai probabil elevii sunt deja în vacanță și ar trebui să se bucure de ea, pentru că apoi anul școlar va trebui să se prelungească cu maxim 6 săptămâni. Într-adevăr, este foarte probabil să se producă și o comasare și să se prelungească doar cu o lună. Eu nu văd altă soluție în afara celei de prelungire a anului școlar, dacă nu se dorește înghețarea anului.

Bun. Și să zicem că anul școlar se va prelungi. Ce înseamna asta? În loc să stea să bată mingea afară pe timpul verii, sau să se ducă alături de părinți în vacanțe, vor trebui să se ducă la școală. Apoi, examenele vor fi amânate și ele. Cel mai probabil se vor da pe la sfârșitul lunii iulie, începutul lunii august. Asta înseamnă că pentru elevii care nu vor reuși din prima, a doua sesiune va veni după o perioadă mult mai scurtă de timp. Teoretic, vor avea de studiat și prin august.

Așa că bucurați-vă de vacanță pentru că vremurile care vin nu sună chiar atât de roz.

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală