Mihai Surdeanu

Cum este posibil ca Republica Chineză să aibă câte 20-40 de cazuri noi de Covid19 pe zi ?!

Mă uit zilnic pe worldometers.info, să văd cum evoluează situația cu acest virus necruțător. Și am observat ceva, pe care toată lumea l-a observat. De aproximativ o lună de zile, Republica Chineză raportează doar 20 – 40 de cazuri noi pe zi.

În mod oficial, China are o densitate a populației de 145 loc / km2 [1], dar să nu uităm că mare parte a acestei țări este reprezentată de Podișul Tibet, unde densitatea este foarte mică. Cu alte cuvinte, în partea de est a țării, densitatea este mult mai mare. Să luăm ca exemplu provincia Hubei, unde densitatea este de 310 loc / km2. În Lombardia, densitatea este puțin mai mare – undeva la 400 loc / km2. Fiind mai înghesuiți, pare a fi logic să fie totuși mai multe cazuri. Cu toate acestea, în China au fost puține cazuri raportate în comparație cu alte țări, precum: Italia, Spania sau SUA. În plus, în SUA creșterea este foarte puternică.

Apoi, mai este ceva. De la ei a plecat virusul… Cu alte cuvinte, la ei trebuia să fie prăpăd. De ce? Pentru că acum, după mai multe luni, întreaga omenire a avut timp să facă tot felul de studii pentru a analiza acest virus și măsurile de izolare s-au luat mult mai rapid.

Da știu că o să ziceți că italienii au mulți oameni în vârstă, că americanii sunt obezi și predispuși la tot felul de alte afecțiuni, dar eu tot nu îmi explic cum China este singura țară din top 10, care exportă măști în prostie: 4 mld de bucăți [2].

Dau o bere celui care mă ajută să înțeleg fenomenul…

[1] https://en.wikipedia.org/wiki/China

[2] https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-23790865-coronavirus-china-exportat-miliarde-masti.htm

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală