Mihai Surdeanu

3 lucruri pe care orice blog modern ar trebui să le aibă

1. O temă responsive și mobile friendly

În secolul în care trăim, nu este o surpriză ca marea majoritate a traficului să fie generat de pe un dispozitiv mobil. Dacă site-ul tău se vede perfect pentru o rezoluție FullHD, dar oribil pe o rezoluție foarte mică, vei pierde foarte mult din trafic. Nimeni nu va rămâne și va citi articolele tale, dacă acestea nu sunt plăcute ochiului. Prima impresie contează și aici, la fel ca în multe alte domenii. Așa că dacă nu știi cum să faci o temă responsive și mobile friendly, te sfătuiesc să cumperi una, sau să apelezi la o firmă specializată care cu siguranță te va ajuta.

Nu uita! Prima impresie contează enorm! Fără ea, conținutul articolelor tale nu va ajunge la utilizator și acest lucru va impacta activitatea ta.

2. Un plugin de backup

Nimeni nu vrea ca munca sa să se ducă pe apa sâmbetei după o perioadă de timp. Așa că, vă sfătuiesc să aveți permanent un plugin de backup și să vă asigurați că vă faceți backup-ul propriu. Vă recomand să nu aveți încredere în nimeni, decât în voi. Cu alte cuvinte, nu oferiți încrederea voastră în firma care vă oferă găzduirea. În 99% din cazuri oamenii sunt de încredere, dar sunt șanse ca și ei să aibă o problemă și să vă piardă backup-urile. Un exemplu care îmi vine în minte este NameBox.ro, care acum mai mulți ani a avut o problemă cu backup-urile și mulți oameni au avut de suferit și au început să înjure.

Ce-i în mână, nu-i minciună. Dacă este nevoie să învestiți 50 de euro în a achiziționa un plugin, faceți-o cu încredere. Nu veți regreta. Cu siguranță îmi veți da dreptate mai devreme sau mai târziu.

3. Un administrator chibzuit

L-am pus pe locul 3, chiar dacă ar putea să stea liniștit pe locul 1 sau 2. Nu vă aruncați să instalați tot felul de extensii care aduc tot felul de brizbrizuri pe platformă. Instalați doar ceea ce aveți nevoie pentru a face experiența utilizatorului mai frumoasă, mai plăcută. De exemplu: prea multe popup-uri s-ar putea să îi enerveze pe unii utilizatori și să aleagă să părăsească platforma dvs. online. În plus, din punct de vedere al securității, cu cât aveți mai multe extensii instalate, cu atât veți avea mai multe vulnerabilități în fața unui atacator.

Folosiți doar extensiile care vă ușurează viața, care vă ajută să vă focusați pe un content de calitate, pe care cititorii îl vor aprecia. Apropo, cu cât aveți mai multe extensii, cu atât veți petrece mai mult timp pentru a le administra și configura. Simplu și de calitate.

Voi ce părere aveți? Care este filozofia dvs.?

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală