Mihai Surdeanu

Ce ne facem cu datele sensibile salvate în browser?

Simplu. Le ștergem. De ce? Pentru că umblă de câteva luni un malware, care se folosește de această criză de coronavirus pentru a afișa harta cu zonele afectate în browser și în spate acționează frumos pentru a-ți fura toate parolele și cardurile de credit pe care le ai salvate în browserul tău.

Ca să fiu sincer, nu știu de ce browserele încă au opțiunea de a salva parolele și cardurile de credit în mod implicit. Eu nu aș fi activat by default această opțiune. Știu că mulți o să mă înjure, că sunt mulți care nu își țin minte parolele, dar pentru asta dragilor vă puteți instala un tool de administrare a parolelor – precum Keypass. Am scris despre Keypass într-un articol din trecut. Aruncați o privire…

Cum îmi șterg toate parolele din browser?

1.Google Chrome: Settings > Autofill > Passwords or Payment methods și debifați Save and fill payment methods.

Iată și un mic demo al ferestrei cu setarea noastră.

2.Mozilla Firefox: Settings > Privacy & Security > scroll down către Forms and Autofill și debifați Autofill addresses pentru a opri stocarea cardurile dvs. în browser.

3.Internet Explorer / Microsoft Edge: Vă recomand să nu îl folosiți deloc!

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală