Ce ne facem cu datele sensibile salvate în browser?

Simplu. Le ștergem. De ce? Pentru că umblă de câteva luni un malware, care se folosește de această criză de coronavirus pentru a afișa harta cu zonele afectate în browser și în spate acționează frumos pentru a-ți fura toate parolele și cardurile de credit pe care le ai salvate în browserul tău.

Ca să fiu sincer, nu știu de ce browserele încă au opțiunea de a salva parolele și cardurile de credit în mod implicit. Eu nu aș fi activat by default această opțiune. Știu că mulți o să mă înjure, că sunt mulți care nu își țin minte parolele, dar pentru asta dragilor vă puteți instala un tool de administrare a parolelor – precum Keypass. Am scris despre Keypass într-un articol din trecut. Aruncați o privire…

Cum îmi șterg toate parolele din browser?

1.Google Chrome: Settings > Autofill > Passwords or Payment methods și debifați Save and fill payment methods.

Iată și un mic demo al ferestrei cu setarea noastră.

2.Mozilla Firefox: Settings > Privacy & Security > scroll down către Forms and Autofill și debifați Autofill addresses pentru a opri stocarea cardurile dvs. în browser.

3.Internet Explorer / Microsoft Edge: Vă recomand să nu îl folosiți deloc!

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu