Mihai Surdeanu

La spital e haos

Datorită coronavirusului, s-a interzis de mai mult de o săptămână orice fel de vizită în spital. Cu alte cuvinte, dacă ai ghinionul să ai pe cineva drag, în spital, vai și amar de tine și de săracul om internat. Eu am avut neșansa ca mama mea să fie zilele acestea internată în spital (în București), datorită unor afecțiuni care nu au nicio legătură cu acest virus minunat.

De ce zic că e haos? Pentru că oamenii nu pot să stea fără pachet. Știu că veți zice să sunt rău, că nu am dreptate, că primesc mâncare și nu ar trebui să nu ducă lipsă la nimic. Nu este așa. Să o luăm pas cu pas. Apa. E la chiuvetă. Dar e mai rău decât în Regie, la cămin. Foarte calcaroasă. Te duci cu o afecțiuni în spital și te întorci cu piatră la rinichi. Apoi, mâncarea lasă mult de dorit. Mama a fost internată aproximativ 7 zile și în această perioadă a slăbit foarte mult. Și nu are o afecțiune care să îi cauzeze această slăbire accentuată.

Așa că, apărținătorii sunt încă nevoiți să trimită pachet. Dar cum trimiți pachet dacă nu poți intra în spital? Păi ai 3 variante:

  1. Cazul cel mai fericit este dacă bolnavul este capabil să vină la parter pe picioarele sale, paznicul să deschidă ușa și să îi dai pachetul.
  2. Din păcate, nu toți pacienții pot face acest lucru. Unii sunt imobilizați la pat sau nu pot părăsi salonul. În acest caz, dacă pacientul roagă frumos o asistentă și aceasta are bunăvoința să coboare puțin jos, să ridice pachetul, te-ai salvat!
  3. Ultima variantă este să suni la spital, la secția respectivă și să te rogi de o asistentă să coboare. Atenție! Ai nevoie de skill-uri de convingere!

Partea bună este că zilele acestea oamenii sunt de treabă și, în general, cedează rugămintelor. Totuși mai este o mică problemă. Nu pot coborî când vrei tu, pentru că sunt atât de mulți oameni care trimit pachete încât ar trebui să facă doar acest dute – vino cu pachete. După cum știți, asistentele sunt responsabile și cu multe alte chestii, precum medicamentația sau supravegherea pacienților. Așa că, trebuie să aștepți jos până se strâng mai multe pachete și apoi săracele coboară și urcă cu acele sacoși grele.

Problema este că pe suprafața acelor pachete, poate să fie coronavirusul. Adică, poți băga virusul în spital cu aceste minunate pachete. În ceea ce o privește pe mama, am preferat să o externăm cât mai repede, pentru că am simțit că situația nu este ok. Cu toate riscurile asumate. Da știu că cei de la terapie intensivă nu au niciun pachet și trăiesc. Dar vă spun că slăbesc și se duc pe zi ce trece.

Păcat de oamenii de treabă și muncitori pe care îi avem în sistemul medical. Sistemul e praf…

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală