Mihai Surdeanu

De ce nu cred că vom ajunge în situația Italiei, în ceea ce privește Covid-19

Știm cu toții situația Italiei în aceea ce privește Covid-19. Totuși, eu sunt încrezător că nu vom ajunge la numărul lor de infectări și decese. Și o să vă spun în articolul de față de ce.

Nu știu dacă ați vizitat Italia, dar noi față de italieni, chiar dacă avem origini oarecum comune, suntem diferiți dintr-un punct de vedere. Vorbim de o diferență culturală și socială. Dimineața, italienii se întânesc în cafenele pentru a savura împreună o cafea. Da știu, veți zice că și noi facem același lucru, la servici. Problema e că ei fac acest lucru și la servici, dar și pe strada unde stau, înainte de a ajunge la servici. Și nu doar că savurează o cafea împreună, dar la italieni, cultura permite și bărbaților să se pupe între ei, ca și formă de salut. Oamenii sunt mult mai apropiați între ei. Până la impunerea interdicțiilor, virusul s-a putut propaga liniștit. Sunt deja aproximativ 2 săptămâni de când s-a impus interdicțiile și cred cu tărie că în următoarele 2 săptămâni lucrurile vor începe să se liniștească și în Italia.

Pe de altă parte, la noi lucrurile stau foarte diferit. Noi nu avem obiceiul de a savura o cafea într-o cafenea, ci preferăm să o savurăm de multe ori în casă. Și nu e vorba doar de bani. E vorba de cultură. Nu suntem atât de apropiați față de oamenii din comunitatea în care trăim. Acest lucru este benefic în cazul limitării răspândirii acestui virus.

Să fim încrezători, să nu mai fim panicați și să urmăm indicațiile autorităților. Chiar dacă unele lucruri sunt prezentate doar ca și recomandări.

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

1 comentariu

Arhive

Arhiva personală