Mihai Surdeanu

Vaadin Framework

Vaadin is an open source web framework that helps Java developers build great user experiences with minimal effort. Focus on creating apps that your users will love.

Vaadin Official Website – https://vaadin.com

Vaadin este un framework care te va ajuta enorm să dezvolți o aplicație cu user interface în Java. Doar Java. Sunt foarte mulți programatori care nu au așa de multă îndemânare cu parte de frontend a unei aplicații. Așa cum este și cazul meu. În schimb, excelează pe backend. Framework-ul asta e ideal pentru această categorie de oameni. Vrei o aplicație simplă, cu câteva componente banale și să scrii doar în Java? Fără JavaScript, CSS sau HTML.

Framework-ul pune la dispoziție o serie de componente (unele mai simple, altele ceva mai complexe), ce te vor ajuta pe partea de frontend. Într-adevăr, dacă vrei să faci ceva super personalizat, este nevoie să muncești ceva mai mult și să scrii și cod JavaScript sau CSS. Trebuie să menționez că anumite componente sunt premium și pentru ele va trebui să plătești o sumă de bani.

În plus, beneficiezi și de câteva exemple de aplicații dezvoltate cu ajutorul acestui framework. Ce zici? Merită o încercare?

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală