Mihai Surdeanu

Black Friday

Într-un articol de acum câteva săptămâni, vă povesteam puțin despre experiența mea cu Blue Air și cum am ajuns să cumpăr voucherul de pe eMAG, de Black Friday. Am promis atunci că voi reveni cu un articol, în care îmi voi exprima părerea personală despre acest eveniment anual.

Sunt convins că fiecare dintre noi știm că e mai mult marketing și că e un val de reduceri care are ca și scop final acela de a aduce cât mai multe produse în coș. Dar oare sunt reducerile pe bune? Da, unele dintre ele sunt pe bune, chiar dacă nu sunt de 40% sau 50%, așa cum scrie mare pe site. Toată lumea e conștientă de faptul că magazinele cresc prețurile la unele produse cu câteva zile sau săptămâni înainte, pentru ca apoi să le poată reduce.

Ce îți recomand să faci sau să nu faci de Black Friday

De Black Friday, nu cumpăra lucruri de care nu ai nevoie pe termen scurt (unde termen scurt = max 3 luni) ! Nu cumpăra doar ca să cumperi, că sunt reduceri și poate o să fie util cândva produsul respectiv. În plus, încearcă să urmărești produsul pe care îl dorești sau categoria de produse, măcar o lună – două înainte de eveniment. Sunt oameni care zic că nu e bine să cumperi nimic înainte de Black Friday cu cel puțin 2 – 3 săptămâni. Nu știu ce să zic… Acum doi ani am cumpărat o tastatură mecanică de la MediaGalaxy, pe data de 2 noiembrie, la un preț cu 20% mai mic decât cel mai mic preț din ultimul an. Foarte bun preț!

Sunt și foarte multe țepe de Black Friday! Ofertele bune se epuizează repede. În mai puțin de 2 minute de la deschiderea platformei, stocurile se epuizează. Asta dacă chiar există stocurile declarate de magazin?! Apoi, rămân produsele care nu s-au vândut sau produsele care au ieșit din anumite colecții (adică, din nou, produsele care nu s-au vândut de-a lungul anului). Nu știu cum reușesc magazinele din străinătate să vine cu ofertele alea și să scoată lumea în stradă, să creeze îmbulzeală, haos. Pare ireal… Doar la deschiderea unui nou supermarket, am văzut așa ceva în România. Reducerea era la hârtie igienică…

Bun, atunci când este cel mai bine să cumpăr un produs? Răspunsul cel mai simplu ar fi: atunci când ai nevoie. Dar problema e că de multe ori se întâmplă că atunci când ai nevoie, prețul e unul exagerat de mare. Păi ce e de făcut atunci?! Trebuie să încerci să anticipezi și să poți cumpăra anumite produse cu puțin timp înainte de a a avea nevoie de ele.

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală