Mihai Surdeanu

Primul curs de tehnician nutriționist

Salutare dragilor!

Așa cum am precizat în articolul din ianuarie, weekendul acesta am avut primul curs de tehnician nutriționist. A fost un weekend plin, cu două zile de cursuri de dimineață până seara.

În cadrul acestui articol nu vă voi zice tot ceea ce am învățat, pentru că ar fi foarte multe lucruri de zis. Aș prefera să le luăm pe rând. În plus, nici nu am încă diploma de tehnician nutriționist ca să pot să îmi dau cu părerea așa cum ar trebui. Totuși, o să încerc să vă zic care este cel mai important lucru pe care l-am învățat în weekend legat de nutriție, de alimentația omului.

Cel mai important lucru în nutriție îl reprezintă echilibrul. Ce înseamnă asta? Înseamnă să încerci să mănânci cât mai variat. Să nu mănânci numai lapte, carne și paste. Asta dacă nu ai o patologie deja care îți impune să renunți la anumite alimente. Este foarte important să aduci aportul zilnic de macro și micronutrienți din cât mai multe surse posibile.

Apoi, este bine să nu exagerezi cu ceva. Nu renunța definitv să consumi lapte pentru că corpul tău nu va mai produce anumite enzime și apoi când vei vrea să consumi puțin lapte, vei avea probleme în metabolizarea lui. Exagerarea atrage după sine mai multe dezechilibre în organism. În plus, în timp, aceste dezechilibre vor pune presiune pe diverse organe interne, care în cele din urmă vor ceda.

Promit să revin cu alte informații în curând… Săptămână ușoară să aveți!

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală