Mihai Surdeanu

Părerea mea despre meetup-uri

Salut! Astăzi vom vorbi puțin despre meetup-uri și de ce sunt ele utile. Ce este un meetup? Este un eveniment social, în care mai multe persoane se întâlnesc pentru a discuta un subiect sau pentru a reflecta asupra unei arii de interes. Totul pentru a exersa, pentru a auzi și alte păreri, pentru a vedea cum mai merge moda sau de ce nu, pentru a întâlni alte persoane care lucrează în domeniu.

Știm cu toții că pentru a învăța o limbă străină, cea mai bună metodă este să o practicăm. Să auzim cuvinte noi, să vorbim cu altcineva sau chiar să scriem. La fel e și în programare. Dacă lucrezi în domeniul IT, ai exersat pentru că ai fost nevoit să scrii tu codul, să faci lucrurile să meargă, așa cum ți-au fost impuse specificațiile. Problema este că nu prea ieși în lume să vezi ce fac și ceilalți. Să încerci să ții pasul cu lumea… Să fii programator nu este chiar ușor. De ce? Pentru că tehnologia evoluează foarte mult. La fel și limbajele de programare. Programarea nu e o meserie pe care să o înveți o dată și apoi să zici că o știi până la finalul vieții. Trebuie mereu să ții pasul cu ea…

E la fel ca în domeniul medical… Este indicat ca din când în când să participi la tot felul de evenimente în care să auzi tot ceea ce se mai întâmplă. Bine, în domeniul medical (includ aici medicii și farmaciștii) este obligatoriu să participi la anumite conferințe pentru a lua niște puncte și pentru a putea profesa în continuare. În domeniul IT, nu există această obligativitate, dar eu îți recomand cu căldură să participi. În plus, la fel ca și în domeniul medical, conferințele în IT sunt destul de scumpe. Să dai 300 de euro pentru un bilet de o zi, chiar dacă câștigi 3000 de euro pe lună, te doare puțin sufletul. 300 de euro e rata pe o lună la o mașină mai mult decât decentă. Păi ce alternativă ai atunci?

Simplu. Meetup-urile. În general, acestea sunt gratuite, participă mai puțină lume și sunt focusate pe un anumit subiect. Majoritatea lor sunt organizate în cursul săptămânii, mai pe seară, în acest fel nefiind nevoie să iei nicio zi de concediu. Și partea cea mai funny este că acest concept nu se aplică doar pentru domeniul IT. Există meetup-uri în care oamenii se întâlnesc să discute despre vacanțe, despre călătorii, despre antreprenoriat sau tot felul de alte lucruri.

Find your peoplehttps://www.meetup.com/ !

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală