Mihai Surdeanu

Despre situația generată de coronavirus

Vă salut! Astăzi voi încerca să scriu câteva cuvinte despre situația generată de coronavirus. Am zis inițial (acum câteva săptămâni) că nu voi scrie nimic legat de acest virus, pentru că nu am pregătirea necesară în domeniul medical ca să îmi pot da cu părerea, dar asta seară m-am răzgândit și am considerat de bun augur să scriu câteva lucruri.

Nefiind specialist în domeniu, aș vrea să luați tot ceea ce vă voi spune ca și o părere pur personală. Părerea mea… Dacă rezonați cu ea este perfect, dacă nu, asta e. Nimeni nu se va supăra.

Motivul real pentru care am decis să scriu acest articol este dat de faptul că numărul de cazuri în România a început să crească. Într-adevăr este unul încă mic, dar care poate crește exponențial în zilele următoare. Cu această ocazie, cred că cea mai bună măsură de prevenție este să evităm deplasările neobligatorii. Ce înseamna asta? Din păcate, nu toată lumea poate să lucreze de acasă. În continuare, trebuie să mergem la servici zi de zi. Dar de ce să mergem fix astăzi în mall să ne cumpărăm o pereche de încălțăminte? Nu pot să mai aștept 2-3 săptămâni? Chiar nu mai am nicio pereche de încălțăminte cu care să mă încalț?

Știu că acest comportament nu este bun din punct de vedere economic, dar cred că numai așa putem să mai oprim din numărul noi de cazuri. Personal, nu îmi este frică de mine. Sunt tânăr. Nu am nicio problemă de sănătate. Chiar dacă voi contacta virusul, cel mai probabil mă voi vindeca. Problema o reprezintă oamenii în vârstă. Mai precis, părinții sau rudele noastre. Eu la ele mă gândesc. Haideți să încercăm să le protejăm puțin.

Nu zic să mergem la supermarket și să facem cumpărături pentru tot anul. Zic doar să încercăm să evităm să mergem acolo unde nu este strict necesar. Haideți să încercăm să ne spălăm mai des pe mâini. Nu trebuie să facem acest lucru în fiecare minut, dar măcar înainte și după masă. Ce ziceți?

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală