Mihai Surdeanu

Directoarele web mai sunt la modă?

Răspunsul e cât se poate de simplu: nu. Acum aproximativ 10 ani, în momentul în care îți deschideai un forum sau un blog, înscrierea acestuia în unul sau mai multe directoare web era strict necesară. Totodată, acum aproape un deceniu, erau atât de multe directoare web, încât unii petreceau săptămâni întregi pentru a le înscrie acolo.

Scopul era cât se poate de simplu. Să ai cât mai multe backlink-uri. La fel e și acum, cu observația că Google a redus semnificativ importanța acestor directoare web. Un lucru cât se poate de normal și benefic. Odată cu Google Panda, ansamblul de algoritmi care studiază și ordonează site-urile în cel mai mare motor de căutare din lume, trendul îl reprezintă conținutul de calitate adăugat frecvent. Da, Google a realizat că e bine să avem conținut unic, chiar dacă nu e o adevărată epopee. În tot acest context, directoarele web au pierdut teren pentru că nu aduc nimic nou, pur și simplu replică informația.

Și acum ce facem? Cum ne mai promovăm gratuit site-ul? Păi, o primă variantă ar fi să apelăm la social media. Să ne facem o pagină de Facebook, să share-uim acolo articolele pe care le creăm și să strângem urmăritori. Apoi, o a două variantă este să strângem în continuare backlink-uri, dar făcând ceva mai util. Adică? Păi am putea zilnic să comentăm pe blogurile altor persoane mai cunoscute. În acest sens, vom strânge și câțiva utilizatori pentru platforma dvs și câteva backlink-uri.

Tu cum îți promovezi propria platformă online?

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

Adaugă comentariu

Arhive

Arhiva personală