Mihai Surdeanu

Telefonul mobil și abonamentele

Spuneam acum câteva zile că am avut o experiență neplăcută cu Orange. Imediat după acest episod, m-am mutat pentru câteva luni de zile (de fapt aproximativ un an de zile) la Vodafone. La fel. Tot abonament.

Recunosc că în momentul în care am făcut contractul cu Vodafone, am fost destul de euforic și nu am analizat bine toate ofertele din piață. Probabil știți că după ce Uniunea Europeană a redus tarifele de roaming (lucru care s-a întâmplat prin vara lui 2017, sper să nu mă înșel :D), anumiți provideri au venit cu o altă șmecherie. Pentru a avea roamingul activat, trebuia să ai un abonament de peste 10 euro sau o cartelă prepaid de cel puțin 10 euro. Așa că pentru a avea roaming, mi-am făcut un abonament de 11 euro. Aveam social pass și încă ceva… Era un abonament RED13, pentru care plăteam doar 11 euro…

Eu nu călătoresc foarte mult, dar și atunci când o fac, prefer să fac o combinație, în așa fel încât nu am nevoie de mai mult de 1 GB pe lună, trafic de date în roaming.

În fine, nu a trecut mult timp și a venit acel moment în care Vodafone a crescut prețul abonamentelor unilateral. Perfect, mi-am zis. Reziliez contractul. Zis și făcut. Am trimis frumos recomandată prin Poșta Română prin care le-am cerut rezilierea contractului. Mi-a venit confirmarea, tot prin poștă, după vreo 2 săptămâni.

După ce am primit răspunsul, m-am dus frumos la Digi și am semnat un contract cu ei. Un contract pe un an de zile. Valoarea abonamentului este de 5 euro (TVA inclus) și în acești bănuți am nelimitat în rețea și național în ceea ce privește minutele și SMS-urile. În plus, abonamentul beneficiază de 50 GB trafic de date. Nu am niciun MB de trafic lunar în roaming. O să ziceți că e nașpa! Care e faza cu roamingul? Păi asta e și ce îmi place la ei. Plătești în funcție de țara unde mergi și în funcție de cât consumi.

Mai sus ziceam că fac o combinație. Am analizat foarte bine comportamentul meu și eu cât plec pe undeva pe afară, am nevoie în principal de hărți, pentru a mă putea orienta. Pentru aceasta, folosesc Google Maps pentru nume de străzi, locații de restaurante sau alte obiective. Și ce fac eu cu Google Maps? Îmi fac lecțiile de acasă și descarc hărțile offline. În continuare, pentru a căuta un anumit restaurant vei avea nevoie de trafic de date, dar vei reduce considerabil volumul de date consumat. În acest fel, pot să mă duc într-un city break de 3-4 zile în care să consum sub 500 de MB și să nu plătesc mai mult de 2 euro, în plus față de abonamentul standard.

Nu zic că totul e perfect la Digi. Trebuie să recunosc că stau prost cu acoperirea și sunt foarte multe zone în țară în care nu ai semnal. Totodată, mai dă rateuri câteodată când vrei să suni pe cineva, dându-ți ocupat cât persoana respectivă nu e ocupată. Am pățit asta cu un prieten foarte bun, care are și el abonament tot la Digi.

Chiar dacă au și ei problemele lor, per total, Digi mi se par cei mai corecți. Eu sunt mulțumit cu ei, stilul meu mapându-se perfect pe ceea ce oferă ei.

Mihai

Pasionat de IT. Pasionat de viață. Pasionat de tot ceea ce înseamnă a face o viață mai bună, plină de înțelegere, ajutor reciproc și iubire de aproape.

1 comentariu

Arhive

Arhiva personală